Nokkoskeitto
Ensimmäiset nokkoset voi poimia jo loppukeväästä. Pane käsineet käteen ja leikkaa nuorista nokkosista liilat kärjet. Nokkoset voidaan muhentaa pinaatin tavoin tai valmistaa herkulliseksi keitoksi. Keitetyt munanpuolikkaat ovat nokkoskeiton perinteinen lisuke.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
6 annosta
- 2 litraa tuoreita nokkosia
- 1 litra vettä
- 2 kasvisliemikuutiota
- 2 rkl voita tai margariinia
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 1-2 rkl hienonnettua ruohosipulia
- ½ dl kermaa tai maitoa
- suolaa ja pippuria
Tarjoiluun
- 2 kovaksi keitettyä munaa
Valmistusohje
1. Puhdista ja huuhtele nokkoset ja ryöppää niitä vedessä 8-10 minuuttia. Nosta nokkoset vedestä, jäähdytä ja purista vesi ensin pois. Säästä liemi. Hienonna tai soseuta nokkoset.
2. Keitä nokkosia kasvisliemikuutioilla maustetussa nokkosliemessä. Sekoita voista ja jauhoista suurus ja lisää keittoon vähän kerrallaan, koko ajan sekoittaen, kunnes keitto on sopivan paksua. Keitä vielä muutama minuutti ja mausta suolalla, pippurilla ja hienonnetulla ruohosipulilla. Lisää halutessasi kermaa tai maitoa.
3. Leikkaa munat lohkoiksi ja tarjoa keiton kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku