Crème Vichyssoise
Tämä on klassikko! Peruna-purjokeitto on mainio valinta, kun haluat tarjoilla jotakin maukasta pienellä budjetilla. Älä hämäänny yksinkertaisista aineksista.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4-5 perunaa, n. 400 g
- 400 g purjoa
- 75 g voita tai margariinia
- 1 l kana- tai kasvislientä
- 1 tl timjamia
- 2 ½ dl kermamaitoa
- suolaa ja valkopippuria
- 1 nippu ruohosipulia
Valmistusohje
1. Kuori ja huuhdo perunat. Puhdista ja huuhdo purjo, käytä pelkästään valkeaa osaa. Paloittele perunat ja purjo.
2. Sulata voi kattilassa. Paista purjo pehmeäksi kannen alla ilman että se saa väriä. Lisää perunat, timjami, suolaa ja vastajauhettua valkopippuria, laita kansi päälle ja paista vielä muutama minuutti.
3. Lisää puolet liemestä ja anna kiehua miedolla lämmöllä 30-40 minuuttia.
4. Sekoita keitos tasaiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
5. Kaada pyree takaisin kattilaan. Lisää loput liemestä sekä kermamaito ja kuumenna hitaasti kiehumispisteeseen. Maista ja lisää tarvittaessa kermamaitoa. Hienonna ruohosipuli.
6. Tarjoile keitto kuumana tai kylmänä, koristele hienonnetulla ruohosipulilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa