Maa-artisokkakeitto ja broilerinreisirullat
Syys- ja talvisesonki kaipaavat lämpimiä keittoja. Huomenta Suomen Duunikuntoon-ohjelmasarjan reseptissä yhdistyvät tyylikkäästi vähärasvainen liha ja maukas keitto.
2 annosta
- 300 g maa-artisokkaa
- 1 keltasipuli
- 4 dl kanalientä
- 3 dl kevytmaitoa
- 1 dl ruokakermaa
- 250 g broilerin luuttomia reisipaloja
- 1 rkl pinjansiemeniä
- 50 g tuoretta kirveliä
- oliiviöljyä
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
Kuori ja pilko maa-artisokat ja sipuli. Kuullota niitä kattilassa oliiviöljyssä.
Lisää joukkoon kanaliemi ja maito.
Anna hautua noin 20 minuuttia ja lisää joukkoon kerma.
Aja sauvasekoittimella tasaiseksi keitoksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Täytä broilerin reisipalat paahdetuilla pinjansiemenillä.
Kääri broilerit rullille cocktailtikuilla.
Paista rulliin kultainen pinta pannulla.
Kypsennä joko uunissa tai pannulla miedolla lämmöllä.
Leikkaa rullista noin 1 senttimetrin paksuisia siivuja. Koristele annos kirvelillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku