Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Maijan yrttinen lihapata ja uunipunajuuret

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Punajuurista on moneksi. Kokeile vaikka tätä reseptiä ja ylläty iloisesti.

Ainekset

  • 600 g naudanpaistia kuutioina
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • vastajauhettua mustapippuria
  • 1 rasia ( 100g ) siitakesieniä
  • 3 punasipulia lohkoina
  • 4 valkosipulin kynttä viipaleina
  • 2 tl timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 dl punaviiniä
  • 2 dl kuohukermaa
  • viimeistelyyn; 2 dl kevätsipulia tai purjoa hienonnettuna 0,5 dl hienonnettuja yrttejä

Valmistusohje

Ruskista huoneenlämpöiset lihakuutiot pienissä erissä oliiviöljyssä kauniin ruskeiksi. Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Laita lihakuutiot kannelliseen uunivuokaan tai pataan.

Ruskista kevyesti siitakesienet, sipulit ja lisää pataan. Kiehauta tomaattipyree, balsamiviinietikka, hunaja, punaviini ja kerma kattilassa ja lisää pataan. Laita kansi päälle ja kypsennä 180 asteiseen uunissa noin 1,5 tuntia kunnes liha on kypsää..

Tarkista maku ja lisää kevätsipulit ja yrtit joukkoon.

Tuoreimmat aiheesta

Naudanlihapata