Maijan yrttinen lihapata ja uunipunajuuret

Punajuurista on moneksi. Kokeile vaikka tätä reseptiä ja ylläty iloisesti.

Ainekset

  • 600 g naudanpaistia kuutioina
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • vastajauhettua mustapippuria
  • 1 rasia ( 100g ) siitakesieniä
  • 3 punasipulia lohkoina
  • 4 valkosipulin kynttä viipaleina
  • 2 tl timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 dl punaviiniä
  • 2 dl kuohukermaa
  • viimeistelyyn; 2 dl kevätsipulia tai purjoa hienonnettuna 0,5 dl hienonnettuja yrttejä

Valmistusohje

Ruskista huoneenlämpöiset lihakuutiot pienissä erissä oliiviöljyssä kauniin ruskeiksi. Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Laita lihakuutiot kannelliseen uunivuokaan tai pataan.

Ruskista kevyesti siitakesienet, sipulit ja lisää pataan. Kiehauta tomaattipyree, balsamiviinietikka, hunaja, punaviini ja kerma kattilassa ja lisää pataan. Laita kansi päälle ja kypsennä 180 asteiseen uunissa noin 1,5 tuntia kunnes liha on kypsää..

Tarkista maku ja lisää kevätsipulit ja yrtit joukkoon.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.