Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tonnikala-pennevuoka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tonnikala-pennevuoka saa perinteistä italialaista makua tomaatista, oliiveista sekä tuoreesta basilikasta.

Ainekset

  • 300 g penne-pastaa
  • 1 prk tonnikalaa paloina vedessä
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 0,5 dl kivettömiä oliiveja
  • 1 rkl kapriksia
  • 1 ruukku basilikaa tai persiljaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2,5 dl juustoraastetta

Valmistusohje

Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta se huolellisesti.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulisilput kevyesti öljyssä, lisää tomaattimurska ja anna hautua miedolla lämmöllä hetki.

Sekoita joukkoon hienonnetut oliivit, kaprikset ja valutettu tonnikala. Nosta pannu liedeltä ja mausta kastike hienonnetulla yrtillä sekä suolalla ja pippurilla.

Sekoita kastike keitetyn pastan kanssa ja kaada voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle juustoraaste ja paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Tonnikalapasta