Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tillilihaa lampaasta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tilliliha on vanhaa, kunnon kotiruokaa. Tässä olemme valmistaneet sitä nykyaikaisella tavalla, lopputuloksena on kevyt ja maukas ruoka. Tarjoile keitettyjen perunoiden kera.

Neljälle

  • 1 kg lammasta patapaloina
  • 1 porkkana
  • 1 palsternakka
  • 1 keltasipuli
  • 50 g lanttua
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1 nippu tilliä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 3 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • ½ dl kermaa
  • 2 tl sokeria
  • 2 tl etikkaa

Valmistusohje

1. Puhdista, kuori ja paloittele porkkana, palsternakka, sipuli ja lanttu pienemmiksi paloiksi. Laita vihannekset kattilaan kylmään veteen yhdessä lihan, laakerinlehden ja valkopippurien kera, lisää puolet tillinvarsista. Säästä tillinkukinnot. Keitä pataa n. 1 ½ tuntia.

2. Nosta lihat padasta ja siivilöi liemi. Sulata voi kattilassa, ota kattila liedeltä ja vatkaa mukaan jauhot. Laita kattila takaisin liedelle, lisää lientä vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Lisää sokeri, etikka ja loput tillinvarsista, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kerma ja hienonnetut tillinkukinnot.

3. Laita lihat takaisin pataan ja kuumenna ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Lammaspata