Tillilihaa lampaasta

Tilliliha on vanhaa, kunnon kotiruokaa. Tässä olemme valmistaneet sitä nykyaikaisella tavalla, lopputuloksena on kevyt ja maukas ruoka. Tarjoile keitettyjen perunoiden kera.

Neljälle

  • 1 kg lammasta patapaloina
  • 1 porkkana
  • 1 palsternakka
  • 1 keltasipuli
  • 50 g lanttua
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1 nippu tilliä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 3 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • ½ dl kermaa
  • 2 tl sokeria
  • 2 tl etikkaa

Valmistusohje

1. Puhdista, kuori ja paloittele porkkana, palsternakka, sipuli ja lanttu pienemmiksi paloiksi. Laita vihannekset kattilaan kylmään veteen yhdessä lihan, laakerinlehden ja valkopippurien kera, lisää puolet tillinvarsista. Säästä tillinkukinnot. Keitä pataa n. 1 ½ tuntia.

2. Nosta lihat padasta ja siivilöi liemi. Sulata voi kattilassa, ota kattila liedeltä ja vatkaa mukaan jauhot. Laita kattila takaisin liedelle, lisää lientä vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Lisää sokeri, etikka ja loput tillinvarsista, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kerma ja hienonnetut tillinkukinnot.

3. Laita lihat takaisin pataan ja kuumenna ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.