Tillilihaa lampaasta
Tilliliha on vanhaa, kunnon kotiruokaa. Tässä olemme valmistaneet sitä nykyaikaisella tavalla, lopputuloksena on kevyt ja maukas ruoka. Tarjoile keitettyjen perunoiden kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1 kg lammasta patapaloina
- 1 porkkana
- 1 palsternakka
- 1 keltasipuli
- 50 g lanttua
- 5 kokonaista valkopippuria
- 1 laakerinlehti
- 1 nippu tilliä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 3 rkl voita
- 3 rkl vehnäjauhoja
- ½ dl kermaa
- 2 tl sokeria
- 2 tl etikkaa
Valmistusohje
1. Puhdista, kuori ja paloittele porkkana, palsternakka, sipuli ja lanttu pienemmiksi paloiksi. Laita vihannekset kattilaan kylmään veteen yhdessä lihan, laakerinlehden ja valkopippurien kera, lisää puolet tillinvarsista. Säästä tillinkukinnot. Keitä pataa n. 1 ½ tuntia.
2. Nosta lihat padasta ja siivilöi liemi. Sulata voi kattilassa, ota kattila liedeltä ja vatkaa mukaan jauhot. Laita kattila takaisin liedelle, lisää lientä vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Lisää sokeri, etikka ja loput tillinvarsista, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kerma ja hienonnetut tillinkukinnot.
3. Laita lihat takaisin pataan ja kuumenna ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi