Hirvilihapullat tomaattikastikkeessa
Riistakauden parhaimmat lihapullat syntyvät hirvenjauhelihasta. Reseptin valmisti Nanna Rintala Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa.
Ainekset
Tomaattikastike
- 800 g tomaattimurskaa
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 lihaliemikuutio
- 2 tl kuivattua oreganoa
- 1 tl savupaprikajauhetta
- ½ tl cayennenpippuria
- 1 tl sokeria
- 1 rkl punaviinietikkaa
- kourallinen basilikan lehtiä hienonnettuna
- ripaukset suolaa ja mustapippuria
Lihapullat
- 400 g hirvenjauhelihaa
- 1 dl smetanaa
- 1 kananmuna
- 1 siivua vaaleaa leipää murustettuna
- 2 rkl jauhettua sipulia
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 1 tl oreganoa
- n. 1 tl suolaa
- kourallinen hienonnettuja basilikanlehtiä
tarjoiluun
- raastettua parmesaania ja pastaa
Valmistusohje
Mittaa tomaattikastikkeen ainekset tuoretta basilikaa lukuun ottamatta tehosekoittimeen, lohko kuoritut sipulit hiukan pienemmiksi. Aja kaikki ainekset tasaiseksi. Siirrä isoon kasariin ja anna porista miedolla lämmöllä valmistaessasi lihapullia. Lisää kastikkeeseen tarvittaessa tilkka vettä, jos siitä tulee liian paksua.
Sekoita lihapullien kaikki ainekset taikinaksi. Muotoile kostutetuin kämmenin taikinasta pyöreitä pullia Pudota lihapullat varovasti kastikkeen sekaan kypsymään. Älä sekoittele, etteivät lihapullat hajoa. Anna kypsyä kannen alla hiljalleen poristen n. 20 minuuttia. Tarkista suola ja pippuri ja lisää tuore basilika kastikkeeseen. Raasta pinnalle parmesaania ja tarjoa höyryävän kuuman pastan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"