Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan Meksikon "makaronilaatikko" ja jalopeñoketsuppi
Julkaistu
Kotikeittiömestarit-ohjelman ensimmäisessä jaksossa kokki Risto Mikkola valmistaa Meksikon "makaronilaatikkoa" jalopeñoketsuppilla. Kokeile perinteistä kotiruokaa uudella twistillä!
- Annosmäärä: 4
Jalopeñoketsuppi
- 1,5 dl tomaattipyreetä
- 1,5 dl glukoosia
- 0,5 dl sokeria
- 0,5 dl väkiviinaetikkaa
- 2 tl suolaa
- 1 dl jalopeñoviipaleita säilykkeenä
Meksikon ”makaronilaatikko”
- 1 pss / 500g pastaa
- 400 g kanan fileesuikaleita
- 1 pss / 500g wokkivihanneksia
- 1 pss tacomausteseosta
- 1prk / 280 g salsakastiketta
- 180 g pekonia
- 6 dl maitoa
- 3 kpl kanamunia
- 4 dl cheddarjuusto-raastetta
- 1 tl suolaa
- 4 dl tortillasipsejä
- 3 dl tuoretta korianteria
- 1 kpl lime lohkoina
Valmistusohje
Valmistusohje:
- Valmista ensin jalopeñoketsuppi. Laita kaikki raaka-aineet kulhoon ja sekoita
huolellisesti sauvasekoittimella kiiltäväksi ketsupiksi. Tarkista maku ja jätä
maustumaan.
Aloita makaronilaatikon valmistaminen keittämällä pasta
suolalla maustetussa vedessä.
Ruskista kanan fileesuikaleet paistinpannulla rypsiöljyssä ja mausta tacomausteseoksella
Sekoita kulhossa maito, kanamunat,
salsakastike ja suola.
Yhdistä valutettu pasta, kanan fileesuikaleet ja 2 dl cheddarjuustoraastetta yhdessä
isossa uunivuoassa. Kaada päälle salsakastikkeella maustettu munamaito ja
sekoita.
Sekoita loppu cheddarjuustoraaste ja nachomuru keskenään ja ripottele seos ”makaronilaatikon” pinnalle.
Paista makaronilaatikkoa uunin alaosassa 175 asteessa 50 minuuttia. Voit myös paistaa makaronilaatikon kypsäksi air fryerissa- Koristele valmis makaronilaatikko tuoreella korianterilla ja limelohkoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti