Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan Meksikon "makaronilaatikko" ja jalopeñoketsuppi
Julkaistu
Kotikeittiömestarit-ohjelman ensimmäisessä jaksossa kokki Risto Mikkola valmistaa Meksikon "makaronilaatikkoa" jalopeñoketsuppilla. Kokeile perinteistä kotiruokaa uudella twistillä!
- Annosmäärä: 4
Jalopeñoketsuppi
- 1,5 dl tomaattipyreetä
- 1,5 dl glukoosia
- 0,5 dl sokeria
- 0,5 dl väkiviinaetikkaa
- 2 tl suolaa
- 1 dl jalopeñoviipaleita säilykkeenä
Meksikon ”makaronilaatikko”
- 1 pss / 500g pastaa
- 400 g kanan fileesuikaleita
- 1 pss / 500g wokkivihanneksia
- 1 pss tacomausteseosta
- 1prk / 280 g salsakastiketta
- 180 g pekonia
- 6 dl maitoa
- 3 kpl kanamunia
- 4 dl cheddarjuusto-raastetta
- 1 tl suolaa
- 4 dl tortillasipsejä
- 3 dl tuoretta korianteria
- 1 kpl lime lohkoina
Valmistusohje
Valmistusohje:
- Valmista ensin jalopeñoketsuppi. Laita kaikki raaka-aineet kulhoon ja sekoita
huolellisesti sauvasekoittimella kiiltäväksi ketsupiksi. Tarkista maku ja jätä
maustumaan.
Aloita makaronilaatikon valmistaminen keittämällä pasta
suolalla maustetussa vedessä.
Ruskista kanan fileesuikaleet paistinpannulla rypsiöljyssä ja mausta tacomausteseoksella
Sekoita kulhossa maito, kanamunat,
salsakastike ja suola.
Yhdistä valutettu pasta, kanan fileesuikaleet ja 2 dl cheddarjuustoraastetta yhdessä
isossa uunivuoassa. Kaada päälle salsakastikkeella maustettu munamaito ja
sekoita.
Sekoita loppu cheddarjuustoraaste ja nachomuru keskenään ja ripottele seos ”makaronilaatikon” pinnalle.
Paista makaronilaatikkoa uunin alaosassa 175 asteessa 50 minuuttia. Voit myös paistaa makaronilaatikon kypsäksi air fryerissa- Koristele valmis makaronilaatikko tuoreella korianterilla ja limelohkoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"