Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan Meksikon "makaronilaatikko" ja jalopeñoketsuppi

kotikeittiömestarit_s01_eps1_meksiko_017_annoskuvat_ripe_mikkola_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen

Kotikeittiömestarit-ohjelman ensimmäisessä jaksossa kokki Risto Mikkola valmistaa Meksikon "makaronilaatikkoa" jalopeñoketsuppilla. Kokeile perinteistä kotiruokaa uudella twistillä!

  • Annosmäärä: 4

Jalopeñoketsuppi

  • 1,5 dl tomaattipyreetä
  • 1,5 dl glukoosia
  • 0,5 dl sokeria
  • 0,5 dl väkiviinaetikkaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl jalopeñoviipaleita säilykkeenä

Meksikon ”makaronilaatikko”

  • 1 pss / 500g pastaa
  • 400 g kanan fileesuikaleita
  • 1 pss / 500g wokkivihanneksia
  • 1 pss tacomausteseosta
  • 1prk / 280 g salsakastiketta
  • 180 g pekonia
  • 6 dl maitoa
  • 3 kpl kanamunia
  • 4 dl cheddarjuusto-raastetta
  • 1 tl suolaa
  • 4 dl tortillasipsejä
  • 3 dl tuoretta korianteria
  • 1 kpl lime lohkoina

Valmistusohje

Valmistusohje:

  1. Valmista ensin jalopeñoketsuppi. Laita kaikki raaka-aineet kulhoon ja sekoita
    huolellisesti sauvasekoittimella kiiltäväksi ketsupiksi. Tarkista maku ja jätä
    maustumaan.

  2. Aloita makaronilaatikon valmistaminen keittämällä pasta
    suolalla maustetussa vedessä.

  3. Ruskista kanan fileesuikaleet paistinpannulla rypsiöljyssä ja mausta tacomausteseoksella

  4. Sekoita kulhossa maito, kanamunat,
    salsakastike ja suola.

  5. Yhdistä valutettu pasta, kanan fileesuikaleet ja 2 dl cheddarjuustoraastetta yhdessä
    isossa uunivuoassa. Kaada päälle salsakastikkeella maustettu munamaito ja
    sekoita.

  6. Sekoita loppu cheddarjuustoraaste ja  nachomuru keskenään ja ripottele seos ”makaronilaatikon” pinnalle. 

  7. Paista makaronilaatikkoa uunin alaosassa 175 asteessa 50 minuuttia. Voit myös paistaa makaronilaatikon kypsäksi air fryerissa 
  8. Koristele valmis makaronilaatikko tuoreella korianterilla ja limelohkoilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!