Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
Julkaistu
Sulatejuusto tekee tästä makaronilaatikosta erityisen vastustamatonta. MTV Uutiset pääsi maistamaan testikeittiökokki Katja Vuorisen makaronilaatikkoa pastatehdasvierailun yhteydessä, ja resepti oli otettava talteen!
- Aktiivinen valmistusaika: 25min
- Kokonaisvalmistusaika: 1h
- Annosmäärä: 4–6 annosta
Ainekset
- 400 g tummaa makaronia
- 1 sipuli
- 1 paprika
- 400 g jauhelihaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 dl kurkkusalaattia
- 250 g voimakasta sulatejuustoa
- 3 munaa
- 1 l maitoa
- 1 tl suolaa
- ½ tl maustepippuria
- 1 tl mustapippuria
Valmistusohje
- Keitä makaronit runsaassa suolalla maustetussa vedessä. Valuta.
- Hienonna sipuli ja paprika.
- Ruskista jauheliha ja sipuli. Mausta suolalla ja paprikajauheella. Lisää joukkoon kurkkusalaatti ja paprikapalat.
- Kaada makaronit ja jauhelihaseos voideltuun uunivuokaan (noin 2 1/2l).
- Lisää joukkoon paloiteltu sulatejuusto. Sekoita.
- Vispaa munat, maito ja mausteet keskenään.
- Kaada seos vuokaan.
- Kypsennä kiertoilmauunissa 200 asteessa noin 35 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa