Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko

makaronilaatikko sulatejuustolla
Makaronilaatikon saa maukkaammaksi lisäämällä joukkoon esimerkiksi sulatejuustoa. MTV

Sulatejuusto tekee tästä makaronilaatikosta erityisen vastustamatonta. MTV Uutiset pääsi maistamaan testikeittiökokki Katja Vuorisen makaronilaatikkoa pastatehdasvierailun yhteydessä, ja resepti oli otettava talteen!

  • Aktiivinen valmistusaika: 25min
  • Kokonaisvalmistusaika: 1h
  • Annosmäärä: 4–6 annosta

Ainekset

  • 400 g tummaa makaronia
  • 1 sipuli
  • 1 paprika
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 dl kurkkusalaattia
  • 250 g voimakasta sulatejuustoa
  • 3 munaa
  • 1 l maitoa
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl maustepippuria
  • 1 tl mustapippuria

Valmistusohje

  1. Keitä makaronit runsaassa suolalla maustetussa vedessä. Valuta.
  2. Hienonna sipuli ja paprika.
  3. Ruskista jauheliha ja sipuli. Mausta suolalla ja paprikajauheella. Lisää joukkoon kurkkusalaatti ja paprikapalat.
  4. Kaada makaronit ja jauhelihaseos voideltuun uunivuokaan (noin 2 1/2l).
  5. Lisää joukkoon paloiteltu sulatejuusto. Sekoita.
  6. Vispaa munat, maito ja mausteet keskenään.
  7. Kaada seos vuokaan.
  8. Kypsennä kiertoilmauunissa 200 asteessa noin 35 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!