Kasvismakaronilaatikko valmistuu näin:
- Kuori ja hienonna sipulit. Pese ja raasta kesäkurpitsa kuorineen karkeaksi raasteeksi.
- Kuumenna rypsiöljy kattilassa. Lisää jeera ja paista minuutti koko ajan sekoitellen. Lisää sipuli ja kuullota, kunnes se muuttuu raukeaksi. Lisää kesäkurpitsaraaste ja nosta hiukan lämpöä. Paista, kunnes kesäkurpitsa alkaa tarrautua kiinni kattilan pohjaan, noin vartti.
- Lisää paseerattu tomaatti kattilaan. Huuhtele molemmat purkit vedellä ja lisää vesi kattilaan.
- Huuhtele punaiset linssit ja lisää kattilaan. Hienonna salvianlehdet ja lisää kattilaan. Lisää vielä kaprikset ja suola.
- Keitä kastiketta miedolla lämmöllä noin puoli tuntia, kunnes linssit ovat kypsiä ja kastike paksuuntunut.
- Voitele uunivuoka ja kaada makaronit vuokaan (29 x 24 cm). Sekoita kastike tasaisesti makaroneihin ja varmista, että makaronit ovat kastikepinnan alla. Jos näin ei ole, lisää tilkka vettä.
- Lisää pinnalle juustoraaste.
- Paista kasvismakaronilaatikoa 200-asteisessa uunissa, kunnes juusto muuttuu kauniin ruskeaksi, noin puoli tuntia.