Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Makaronilaatikko pekonin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Parhaiten tähän ruokaan sopivat vanhanaikaiset sarvimakaronit, mutta oikeastaan kaikenlainen pasta käy. Jos sinulla on tähteeksi jäänyttä spagettia, leikkaa se lyhyiksi pätkiksi ja käytä laatikkoruokaan.

Neljälle

  • 3 dl makaroneja
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • hiven muskottiraastetta
  • 1 sipuli silputtuna
  • 1 paketti pekonisuikaleita
  • 1 dl vahvaa juustoraastetta
  • 3 dl maitoa
  • 3 munaa
  • suolaa
  • paprikajauhetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta ne. Sekoita makaroneihin öljy ja ripaus raastettua muskottia. Lisää makaroneihin sipulisilppu, pekonisuikaleet sekä juustoraaste ja sekoita. Kaada makaroniseos voideltuun uunivuokaan.

2. Vatkaa yhteen maito ja munat, suolaa ja kaada vuokaan makaronin päälle. Puuteroi pinta paprikajauheella.

3. Paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia, kunnes munamaito on hyytynyt ja ruoan pinta kauniinvärinen.

Tuoreimmat aiheesta

Makaronilaatikko