Makaronilaatikko pekonin kera
Parhaiten tähän ruokaan sopivat vanhanaikaiset sarvimakaronit, mutta oikeastaan kaikenlainen pasta käy. Jos sinulla on tähteeksi jäänyttä spagettia, leikkaa se lyhyiksi pätkiksi ja käytä laatikkoruokaan.
Neljälle
- 3 dl makaroneja
- 1 rkl rypsiöljyä
- hiven muskottiraastetta
- 1 sipuli silputtuna
- 1 paketti pekonisuikaleita
- 1 dl vahvaa juustoraastetta
- 3 dl maitoa
- 3 munaa
- suolaa
- paprikajauhetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta ne. Sekoita makaroneihin öljy ja ripaus raastettua muskottia. Lisää makaroneihin sipulisilppu, pekonisuikaleet sekä juustoraaste ja sekoita. Kaada makaroniseos voideltuun uunivuokaan.
2. Vatkaa yhteen maito ja munat, suolaa ja kaada vuokaan makaronin päälle. Puuteroi pinta paprikajauheella.
3. Paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia, kunnes munamaito on hyytynyt ja ruoan pinta kauniinvärinen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa