Mainos

Mansikka-Marianne Muropiiras

Herkullisen Mansikka-marianne muropiiraiden päälle valmistetaan täytteeksi sitruunarahkasta tehty vaahto, johon lisätään Marianne-karkkirouhetta.

Piiraspohjat

  • 1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400g)

Kypsälle pohjalle

  • n. 3 dl mansikka-, vadelma- tms. marjasurvosta

Täytevaahto

  • 1 tlk vaahtoutuvaa kevytkermavalmistetta (2½ dl)
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1 tlk sitruunarahkaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 150 g Marianne-rouhetta

Koristeeksi

  • mansikoita, vadelmia, kirsikoita tai muita marjoja
  • sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohje

Kesäisten mansikoiden lisäksi leivoksiin sopivat hyvin vadelmat, kirsikat, mustikat lakat/hillat, tyrni tai herukat. Sitruunarahka sopii raikkaana makuna karkin ja kauramurotaikinan kanssa. Mikäli marjasurvos on kiinteää, kypsiä piiraspohjia voi kostuttaa erikseen esim. mehulla. Kokeile myös jäätelöllä!

Tarvitaan: 4 pyöreää pientä piirasvuokaa (esim. silikoni tai folio, halkaisija noin. 15 cm) tai 1 iso piirasvuoka

Tee näin: Jaa sulaneen taikinapaketin levyt kahtia eli saat näin pohjat 4:lle piiraalle, painele taikina vuokien pohjille ja reunoille. Tai vaihtoehtoisesti käytä koko taikina yhteen isoon piirasvuokaan. Paista piiraspohjia 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 10 min (isoa piirasta n. 15-20 min) kauniin värisiksi. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohjat.

Valmista täytevaahto. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi, lisää sitruunamehua ja –rahkaa. Mausta seos vaniljasokerilla ja karkkirouheella.

Levitä piiraille marjasurvosta ja sen päälle täytevaahto. Koristele mansikoilla, vadelmilla, kirsikoilla tms. marjoilla ja sitruunamelissan lehdillä.

Vinkki: voit käyttää täytevaahdon tilalla appelsiinijäätelöä, jonka maustat karkkirouheella. Säilytä torttu tällöin pakastimessa ennen tarjoilua. Anna pehmetä puolisen tuntia ennen tajoamista ja koristele tuorein marjoin ja yrtein.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat