Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mansikkapiirakka karkkivaahdolla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Piirakan tai pikkupiiraiden päälle valmistetaan täytteeksi rahkasta tehty vaahto, johon voi lisätä lempimakeisia. Mansikkapiirakkaan sopivat esimerkiksi Dajm- tai Marianne-karkkirouhe tai rouhittu valkosuklaa.

Ainekset

  • 1 iso piirakkavuoka tai 4 pyöreää pientä piirasvuokaa (esim. silikonia tai folio (halkaisija noin 15 cm)

Pohja

  • 1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)
  • tai 1 Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makeaan leivontaan (380 g)

Kypsälle pohjalle

  • noin 3 dl mansikkasurvosta

Täytevaahto

  • 1 tlk vaahtoutuvaa kevytkermavalmistetta (2½ dl, esim. Flora Vispi tai laktoositon kerma)
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tlk rahkaa (200 g) tai 100g rahkaa+ 100 g tuorejuustoa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • noin 75 g rouhittua valkosuklaata, Dajm- tai Marianne-rouhetta tms. mielimakua

Koristeeksi

  • mansikoita
  • sitruunamelissan lehti
  • marianne tms. rouhetta

Valmistusohje

Painele sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Tai vaihtoehtoisesti tee pieniä annospiiraita. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 15 min, kauniin värisiksi. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä.

Valmista täytevaahto. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi, lisää sitruunamehua ja rahkaa. Mausta seos vaniljasokerilla ja karkkirouheella.

Levitä piiraille marjasurvosta ja sen päälle täytevaahto. Koristele mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä.

VINKKI: voit käyttää kesän edetessä muita marjoja esim. vadelmia, kirsikoita, mustikoita tai herukoita.

Voit tehdä piirakkapohjan myös itse.

Resepti: Arja Savela

Tuoreimmat aiheesta

Mansikkapiirakka