Mansikkapiirakka karkkivaahdolla
Piirakan tai pikkupiiraiden päälle valmistetaan täytteeksi rahkasta tehty vaahto, johon voi lisätä lempimakeisia. Mansikkapiirakkaan sopivat esimerkiksi Dajm- tai Marianne-karkkirouhe tai rouhittu valkosuklaa.
Ainekset
- 1 iso piirakkavuoka tai 4 pyöreää pientä piirasvuokaa (esim. silikonia tai folio (halkaisija noin 15 cm)
Pohja
- 1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)
- tai 1 Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makeaan leivontaan (380 g)
Kypsälle pohjalle
- noin 3 dl mansikkasurvosta
Täytevaahto
- 1 tlk vaahtoutuvaa kevytkermavalmistetta (2½ dl, esim. Flora Vispi tai laktoositon kerma)
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tlk rahkaa (200 g) tai 100g rahkaa+ 100 g tuorejuustoa
- 2 tl vaniljasokeria
- noin 75 g rouhittua valkosuklaata, Dajm- tai Marianne-rouhetta tms. mielimakua
Koristeeksi
- mansikoita
- sitruunamelissan lehti
- marianne tms. rouhetta
Valmistusohje
Painele sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Tai vaihtoehtoisesti tee pieniä annospiiraita. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 15 min, kauniin värisiksi. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä.
Valmista täytevaahto. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi, lisää sitruunamehua ja rahkaa. Mausta seos vaniljasokerilla ja karkkirouheella.
Levitä piiraille marjasurvosta ja sen päälle täytevaahto. Koristele mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä.
VINKKI: voit käyttää kesän edetessä muita marjoja esim. vadelmia, kirsikoita, mustikoita tai herukoita.
Voit tehdä piirakkapohjan myös itse.
Resepti: Arja Savela
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa