14.8.2015. Kokeile salmiakkisuklaan ja vadelmien viettelevää yhdistelmää! Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras.
Tarvitset
- n. 10 pyöreää pientä piirasvuokaa, esim. irtopohja, silikoni tai folio (halkaisija n. 7-8 cm), tai 1 iso piirasvuoka (26-28 cm halkaisija)
Piiraspohjat
- 1 pkt Myllyn Paras Suklaa Piirakkataikinaa (380 g) tai Kauramurotaikinaa (400 g)
Kypsälle pohjalle
- n. 4 dl vadelma-punaherukkasurvosta
Täytevaahto
- 1 tlk vaahtoutuvaa kermaa (n. 2 dl)
- 1 tlk vaniljarahkaa tai -tuorejuustoa (200 g)
- 1 tl vaniljasokeria
- 50 g salmiakkisuklaata
Koristeeksi
- n. 3 dl vadelmia (ja punaherukoita)
- pieniä vadelman, herukan tai mintun lehtiä
- 50 g salmiakkisuklaata pieninä paloina
Valmistusohje
Jaa sulanut taikina voideltujen pienten piirasvuokien pohjille ja reunoille. Tai vaihtoehtoisesti käytä koko taikina yhteen isoon piirasvuokaan. Paista piiraspohjia 200-asteisen uunin keskitasolla 8-10 min (isoa piirasta n. 15 min alimmalla tasolla) kauniin värisiksi. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohjat.
Valmista täytevaahto. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka tai tuorejuusto ja vatkaa vielä hetki. Mausta seos vaniljasokerilla ja veitsellä pieneksi pilkotulla salmiakkisuklaalla.
Survo vadelmat ja punaherukat. Levitä survosta nesteineen piiraspohjille ja lusikoi päälle täytevaahto. Koristele vadelmilla, herukan tertuilla, tuoreilla vihreillä lehdillä ja salmiakkisuklaapaloilla.
Vinkki: halutessasi voi jättää punaherukat pois ja käyttää enempi vadelmia tai laittaa punaherukoiden tilalle muita marjoja.
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa