Mustikkapiirakka muropohjalla – makea täyte kondensoidulla maidolla
Julkaistu
Yksi odotetuista kesäherkuista on tietenkin valloittava mustikkapiirakka. Toki piiras maistuu milloin tahansa. Voit valmistaa sen myös pakastemustikoista tai miedommista pensasmustikoista.
- Annosmäärä: 8-10 annosta
Pohja
- 125 g voita tai margariinia
- 1 ½ dl sokeria
- 1 kananmuna
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 400 g kondensoitua maitoa
- yhden limen raastettu kuori
- 3-4 limen puristettu mehu
- 4 kananmunankeltuaista
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2-3 dl mustikoita tai pensasmustikoita
Pinnalle
- mustikoita tai pensasmustikoita
Valmistusohje
Mustikkapiirakan valmistus:
- Vatkaa voi ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi.
- Lisää kananmuna hyvin vatkaten.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi.
- Painele taikina halkaisijaltaan noin 22 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
- Paista 225 asteessa noin kymmenen minuuttia.
- Sekoita kondensoidun maidon joukkoon hyvin pestyn limen raastettu kuori.
- Purista joukkoon limenmehut.
- Lisää kananmunankeltuaiset ja vaniljasokeri. Sekoita.
- Ripottele mustikat esipaistetun pohjan päälle.
- Kaada päälle kondensoitu maitoseos.
- Kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on jähmettynyt.
- Koristele mustikoilla tai pensasmustikoilla.
- Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa