Mustikkapiirakan valmistus:
- Vatkaa voi ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi.
- Lisää kananmuna hyvin vatkaten.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi.
- Painele taikina halkaisijaltaan noin 22 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
- Paista 225 asteessa noin kymmenen minuuttia.
- Sekoita kondensoidun maidon joukkoon hyvin pestyn limen raastettu kuori.
- Purista joukkoon limenmehut.
- Lisää kananmunankeltuaiset ja vaniljasokeri. Sekoita.
- Ripottele mustikat esipaistetun pohjan päälle.
- Kaada päälle kondensoitu maitoseos.
- Kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on jähmettynyt.
- Koristele mustikoilla tai pensasmustikoilla.
- Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.