Geisha-punaherukkaleivokset
Punaherukasta ja Geisha-suklaasta syntyy vastustamaton yhdistelmä.
Piiraspohjat
- 1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g) tai Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)
Kypsälle pohjalle
- n. 3 dl herukkasurvosta
Täytevaahto
- 1 tlk vaahtoutuvaa kermaa (2½ dl, esim. Flora Vispi)
- 1 tlk vaniljarahkaa (200 g)
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 Geisha-patukkaa
Koristeeksi
- herukoita terttuineen
- herukan tai mintun lehtiä
- 1 Geisha-patukka pieninä paloina
Valmistusohje
Tarvitset: 12 pyöreää pientä piirasvuokaa, esim. silikoni tai folio (halkaisija n. 7-8 cm), tai 1 iso piirasvuoka .
Jaa sulanut taikina pienten piirasvuokien pohjille ja reunoille. Tai vaihtoehtoisesti käytä koko taikina yhteen isoon piirasvuokaan. Paista piiraspohjia 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min (isoa piirasta n. 15-20 min alimmalla tasolla) kauniin värisiksi. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohjat.
Valmista täytevaahto. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka ja vatkaa vielä kiinteäksi. Mausta seos vaniljasokerilla ja pienillä Geisha-patukan paloilla.
Mikäli marjasurvos on kiinteää, kypsiä piiraspohjia voi kostuttaa erikseen esim. mehulla. Levitä piiraille marjasurvosta ja sen päälle täytevaahto. Koristele herukan tertuilla, tuoreilla vihreillä lehdillä ja Geisha-patukan paloilla.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"