Karviaispiiras kermavaahdon kera
Karviaispiiras vie ajatukset maalle, vanhoihin hyviin aikoihin. Piiraan raikkaan hapan maku päättää loistavasti tuhdin liha-aterian. Piirastaikinan voi korvata murotaikinalla.
6-8 annosta
- 4 dl vehnäjauhoja
- 125 g kylmää voita tai margariinia
- 2 rkl kylmää vettä
- 1 muna
- 1 litra huuhdeltuja ja puhdistettuja karviaisia
- 1 dl sokeria
- 2 rkl perunajauhoja
Valmistusohje
1. Mittaa jauhot yleiskoneen kulhoon ja lisää voi pieninä kuutioina. Sekoita noin 10 sekuntia, kunnes seos on murumaista. Lisää muna ja vesi ja sekoita noin 200 sekuntia, kunnes taikinasta muodostuu pallo.
2. Kauli taikina ja vuoraa sillä irtopohjavuoka. Kaada päälle karviaiset. Sekoita sokeri ja perunajauhot ja kaada karviaisten päälle.
3. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 20-30 minuuttia. Tarjoa lämpimänä kermavaahdon kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa