Mascarpone-marjatorttu ilman uunia
Teresa Välimäki valmisti mascarpone-marjatortun Huomenta Suomessa 3. elokuuta. Nappaa resepti!
- Annosmäärä: 6–8
Ainekset
Keksipohja
- 200 g digestivekeksejä
- 75 g sulatettua voita
Täyte
- 250 g mascarpone-tuorejuustoa
- 2 dl vispikermaa
- 3 rkl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl sitruunan raastettua kuorta
- 1,5 dl valmista kinuskikastiketta
Pinnalle
- 400 g tuoreita puutarha- tai metsämarjoja
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 rkl hunajaa
- ripaus kardemummaa
- 0,5 dl valmista kinuskikastiketta
- syötäviä kukkia
Valmistusohje
1. Murskaa keksit tasaiseksi jauhelmaksi. Sekoita joukkoon jäähtynyt voisula. Painele seos piirakka- tai torttuvuoan pohjalle ja reunoille. Nosta keksipohja jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.
2. Sekoita kulhossa mascarpone ja vispikerma varovasti tasaiseksi seokseksi. Lisää sokerit ja raastettu sitruunan kuori. Vaahdota seos sähkövatkaimella keskinopeudella paksuhkoksi vaahdoksi.
3. Puhdista marjat. Mittaa pieneen kulhoon sitruunamehu, hunaja ja kardemumma. Kuumenna mikrossa 20 sekuntia. Kääntele seos marjojen joukkoon.
4. Ota torttupohja jääkaapista.
5. Levitä pohjalle kinuskikastike ja lusikoi päälle mascarponetäyte ja pinnalle marjaseos.
6. Viimeistele pinta kinuskikastikkeella ja syötävillä kukilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi