Mascarpone-marjatorttu ilman uunia

uuniton marjapiirakka
Tämä marjapiirakka valmistuu ilman uunia! MTV

Teresa Välimäki valmisti mascarpone-marjatortun Huomenta Suomessa 3. elokuuta. Nappaa resepti!

  • Annosmäärä: 6–8

Ainekset

    Keksipohja

    • 200 g digestivekeksejä
    • 75 g sulatettua voita

    Täyte

    • 250 g mascarpone-tuorejuustoa
    • 2 dl vispikermaa
    • 3 rkl tomusokeria
    • 2 tl vaniljasokeria
    • 2 tl sitruunan raastettua kuorta
    • 1,5 dl valmista kinuskikastiketta

    Pinnalle

    • 400 g tuoreita puutarha- tai metsämarjoja
    • 2 rkl sitruunamehua
    • 1 rkl hunajaa
    • ripaus kardemummaa
    • 0,5 dl valmista kinuskikastiketta
    • syötäviä kukkia

    Valmistusohje

    1. Murskaa keksit tasaiseksi jauhelmaksi. Sekoita joukkoon jäähtynyt voisula. Painele seos piirakka- tai torttuvuoan pohjalle ja reunoille. Nosta keksipohja jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.

    2. Sekoita kulhossa mascarpone ja vispikerma varovasti tasaiseksi seokseksi. Lisää sokerit ja raastettu sitruunan kuori. Vaahdota seos sähkövatkaimella keskinopeudella paksuhkoksi vaahdoksi.

    3. Puhdista marjat. Mittaa pieneen kulhoon sitruunamehu, hunaja ja kardemumma. Kuumenna mikrossa 20 sekuntia. Kääntele seos marjojen joukkoon.

    4. Ota torttupohja jääkaapista.

    5. Levitä pohjalle kinuskikastike ja lusikoi päälle mascarponetäyte ja pinnalle marjaseos.   

    6. Viimeistele pinta kinuskikastikkeella ja syötävillä kukilla.

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.