Mascarpone-marjatorttu ilman uunia

uuniton marjapiirakka
Tämä marjapiirakka valmistuu ilman uunia! MTV

Teresa Välimäki valmisti mascarpone-marjatortun Huomenta Suomessa 3. elokuuta. Nappaa resepti!

  • Annosmäärä: 6–8

Ainekset

    Keksipohja

    • 200 g digestivekeksejä
    • 75 g sulatettua voita

    Täyte

    • 250 g mascarpone-tuorejuustoa
    • 2 dl vispikermaa
    • 3 rkl tomusokeria
    • 2 tl vaniljasokeria
    • 2 tl sitruunan raastettua kuorta
    • 1,5 dl valmista kinuskikastiketta

    Pinnalle

    • 400 g tuoreita puutarha- tai metsämarjoja
    • 2 rkl sitruunamehua
    • 1 rkl hunajaa
    • ripaus kardemummaa
    • 0,5 dl valmista kinuskikastiketta
    • syötäviä kukkia

    Valmistusohje

    1. Murskaa keksit tasaiseksi jauhelmaksi. Sekoita joukkoon jäähtynyt voisula. Painele seos piirakka- tai torttuvuoan pohjalle ja reunoille. Nosta keksipohja jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.

    2. Sekoita kulhossa mascarpone ja vispikerma varovasti tasaiseksi seokseksi. Lisää sokerit ja raastettu sitruunan kuori. Vaahdota seos sähkövatkaimella keskinopeudella paksuhkoksi vaahdoksi.

    3. Puhdista marjat. Mittaa pieneen kulhoon sitruunamehu, hunaja ja kardemumma. Kuumenna mikrossa 20 sekuntia. Kääntele seos marjojen joukkoon.

    4. Ota torttupohja jääkaapista.

    5. Levitä pohjalle kinuskikastike ja lusikoi päälle mascarponetäyte ja pinnalle marjaseos.   

    6. Viimeistele pinta kinuskikastikkeella ja syötävillä kukilla.

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!