Mascarpone-marjatorttu ilman uunia
Teresa Välimäki valmisti mascarpone-marjatortun Huomenta Suomessa 3. elokuuta. Nappaa resepti!
- Annosmäärä: 6–8
Ainekset
Keksipohja
- 200 g digestivekeksejä
- 75 g sulatettua voita
Täyte
- 250 g mascarpone-tuorejuustoa
- 2 dl vispikermaa
- 3 rkl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl sitruunan raastettua kuorta
- 1,5 dl valmista kinuskikastiketta
Pinnalle
- 400 g tuoreita puutarha- tai metsämarjoja
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 rkl hunajaa
- ripaus kardemummaa
- 0,5 dl valmista kinuskikastiketta
- syötäviä kukkia
Valmistusohje
1. Murskaa keksit tasaiseksi jauhelmaksi. Sekoita joukkoon jäähtynyt voisula. Painele seos piirakka- tai torttuvuoan pohjalle ja reunoille. Nosta keksipohja jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.
2. Sekoita kulhossa mascarpone ja vispikerma varovasti tasaiseksi seokseksi. Lisää sokerit ja raastettu sitruunan kuori. Vaahdota seos sähkövatkaimella keskinopeudella paksuhkoksi vaahdoksi.
3. Puhdista marjat. Mittaa pieneen kulhoon sitruunamehu, hunaja ja kardemumma. Kuumenna mikrossa 20 sekuntia. Kääntele seos marjojen joukkoon.
4. Ota torttupohja jääkaapista.
5. Levitä pohjalle kinuskikastike ja lusikoi päälle mascarponetäyte ja pinnalle marjaseos.
6. Viimeistele pinta kinuskikastikkeella ja syötävillä kukilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"