Pakastettu ranskankermatorttu

Tämä on raikas torttu, joka voidaan valmistella hyvissä ajoin etukäteen ja vain ottaa esiin pakastimesta puoli tuntia ennen tarjoilua. Tarjoile jälkiruokana tai kahvin kera. Tähän torttuun tarvitset irtopohjavuoan.

10 palaan

  • 8-10 murskattua digestivekeksiä
  • 75 g voisulaa
  • 4 munankeltuaista
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 sitruunaa
  • 1 lime
  • 4 dl ranskankermaa
  • 4 munanvalkuaista
  • 3 dl kermavaahtoa

Marjahilloke

  • 2 dl vadelmia
  • 1 dl mansikoita
  • ½ dl tomusokeria

Valmistusohje

1. Murskaa digestivekeksit joko sauvasekoittimella, monitoimikoneessa tai morttelissa. Sulata voi. Sekoita keksimurut ja voisula, painele seos tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle.

2. Erottele munankeltuaiset valkuaisista. Helpoiten teet sen niin, että valkuainen saa valua sormien välistä kulhoon, ja kämmeneen jää kokonainen keltuainen. Sekoita keltuaiset, sokeri, vaniljasokeri, sitruunan ja limen raastettu kuori (vain ohut, keltainen ja vihreä osa) sekä mehu ja ranskankerma. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut.

3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi – vaahdon on oltava niin kovaa, että se pysyy kulhossa vaikka kääntäisit sen ylösalaisin. Vatkaa kerma. Kääntele valkuaisvaahto ja kermavaahto keltuaisvaahtoon. Kaada seos vuokaan ja laita pakkaseen.

4. Raaka marjahilloke: Muussaa vadelmat, paloittele mansikat. Sekoita tomusokerin kanssa. Tarjoile tortun kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.