Runebergin tortut kevyemmin
Hieman keveämpiä, mutta silti niin herkullisia! TIESITKÖ, että runebergintorttuna tunnetun leivonnaisen resepti oli alkuaan melko pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen. Tortun nimi tulee siitä, että Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka
Noin 15 kpl
- 3 munaa
- 1 ½ dl sokeria tai fariinisokeria
- 1 ½ dl erikoisvehnäjauhoja
- 1 ½ dl korppujauhoja
- 1 dl mantelilastuja tai piparimuruja
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- ½ tl manteliuutetta tai kardemummaa
- ½ tl vaniljasokeria
- 1 dl kermaviiliä (½ tlk) *
- 100 g pullomargariinia *
Kostutus
- 1-2 dl vettä + 1 rkl sokeria + 1 tl manteliuutetta +2-3 rkl punssia, rommia tai vahvaa vadelmamehua
Päälle ja täytteeksi
- n. 2 dl vadelmamarmeladia/hilloa
- sokerivesikuorrutetta
Valmistusohje
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon kuivat aineet (mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin). Lisää sula rasva ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin folio- tai muffinivuokiin. Voit käyttää myös torttumuotteja, silikonivuokia tai muffinipeltiä. Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle pieni nokare paistonkestävää marmeladia/hilloa.
Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.
Kostuta kypsät tortut sivelemällä niille reilusti maustettua sokerivettä. Laita vielä jokaisen tortut keskelle nokare vadelmahilloa. Koristele sokerikuorrutukselle pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.
VINKKI: Saat vielä kevyempiä, jos korvaat margariinin kokonaan kermaviilillä, käytä tällöin reseptissä yhteensä 2 dl (1 tlk) kermaviiliä.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa