Hellapoliisin Nutella-vaahtokarkkitortut
Nutella-vaahtokarkkitortut vievät taatusti kielen mennessään! Tortut voit muotoilla oman mallin mukaan tai kääntää ne hauskoiksi kääröiksi, kuten tässä reseptissä on tehty.
Nutella-vaahtokarkkitortut (10 kpl)
- 500 g lehtitaikinalevyjä
- 150–200 g Nutella -pähkinäsuklaalevitettä
- 10 vaahtokarkkia
Voiteluun
- 1 muna
Valmistusohje
Ota lehtitaikinalevyt huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Leikkaa jokainen levy kahteen osaan.
Laita keskelle nokare Nutellaa ja asettele päälle yksi vaahtokarkki. Käännä levyä terävästä reunasta keskelle täytteiden yli. Käännä vastakkainen reuna toiseen suuntaan siten, että saat taikinareunan käärön alle. Näin kääröt pysyvät paistovaiheessa paremmin muodossaan.
Voitele munalla ja paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 225-asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen ja rapea.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"