Kesänraikas vadelmavaahtotorttu

Tässä tortussa on paljon kesän makua. Se sopii erityisen hyvin tehtäväksi kesämökillä tai veneessä, jossa ei ole uunia. Pari tuntia jääkaapissa on kaikki mitä vaaditaan. Talvellahan tätä on tehtävä kesän kaipauksen helpottamiseksi.

Ainekset

  • 12 palaa

Pohja

  • 250 g digestiivikeksejä
  • 100 g voita

Täyte

  • 8 dl vadelmia
  • 2 munanvalkuaista
  • 3 dl tomusokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 5 liivatelehteä

Koristeluun

  • 4 rkl mustaviinimarjahyytelöä
  • 20 vadelmaa

Lisäksi

  • Irtopohjavuoka

Valmistusohje

1. Anna voin olla huoneenlämmössä pehmenemässä. Murskaa keksit ja sekoita keksinmurut voihin. Jos sinulla on tehosekoitin tai monitoimikone käytettävissä, sillä työ käy näppärästi. Painele seos irtopohjaiseen vuokaan. Pane liivatteet likoamaan veteen ja sulata ne varovasti miedolla lämmöllä.

2. Soseuta ja sekoita keskenään vadelmat ja tomusokeri. Lisää joukkoon sulatetut liivatteet vatkaten. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota myös kerma. Kääntele sitten valkuais- ja kermavaahto vadelmaseokseen. Sulata viinimarjahyytelö miedolla lämmöllä.

3. Kaada vadelma-valkuais-kermaseos vuokaan ja lusikoi päälle sulanutta viinimarjahyytelöä. Painele päälle vadelmia koristeeksi ja pane torttu pariksi tunniksi jääkaappiin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.