MasterChef: Aasialainen tartar – Sirin resepti
MasterChef Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa valmistettiin liha-annoksia.
Ainekset
- 100 g naudan sisäfilee 100g
- yksi lime
- 50 g voita
- puolikas chili
- puolikas varsi kevätsipulia
- kananmunan keltuainen
- korianteria pari vartta
- 1 rkl öljyä
- suolaa maun mukaan
Valmistusohje
Pilko liha hyvin pieniksi kuutioiksi. Laita maustumaan limen mehun, pilkotun korianterin ja suolan sekaan, sekoita.
Sulata voi, lisää öljy, pilkottu chili ja kevätsipuli. Voiliemi jääkaappiin viilenemään.
Ota puolikas limen kuori (ei valkoista osaa) ja laita pannulle öljyn sekaan rapeutumaan. Erottele keltuainen valkuaisesta.
Kokoa liha pyörän muotin sisälle lautaselle.
Ota voichilikevätsipuliseos kaapista ja kaada sopivasti tartarin keskelle.
Lisää keltuainen tartarin päälle ja rapeat limen kuoret keltuaisen päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku