MasterChef: Aasialainen tartar – Sirin resepti

mc_eps3_tehtävä1_annos_siri_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa valmistettiin liha-annoksia.

Ainekset

  • 100 g naudan sisäfilee 100g
  • yksi lime
  • 50 g voita
  • puolikas chili
  • puolikas varsi kevätsipulia
  • kananmunan keltuainen
  • korianteria pari vartta
  • 1 rkl öljyä
  • suolaa maun mukaan

Valmistusohje

Pilko liha hyvin pieniksi kuutioiksi. Laita maustumaan limen mehun, pilkotun korianterin ja suolan sekaan, sekoita.

Sulata voi, lisää öljy, pilkottu chili ja kevätsipuli. Voiliemi jääkaappiin viilenemään.

Ota puolikas limen kuori (ei valkoista osaa) ja laita pannulle öljyn sekaan rapeutumaan. Erottele keltuainen valkuaisesta.

Kokoa liha pyörän muotin sisälle lautaselle.

Ota voichilikevätsipuliseos kaapista ja kaada sopivasti tartarin keskelle.

Lisää keltuainen tartarin päälle ja rapeat limen kuoret keltuaisen päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.