MasterChef: Tartarpihvi – Santun resepti

mc_eps3_tehtävä1_annos_santtu_kuvaaja_juuli_aschan_2

MasterChef Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa valmistettiin liha-annoksia.

Ainekset

  • 100 g naudan sisäpaisti
  • 2 kpl kananmunan keltuainen
  • 30 cl valkoviinietikka
  • 20 cl soijakastike
  • 1 tl dijonsinappi
  • 15 g suolakurkku
  • ¼ shalottisipuli
  • 1 dl rapsiöljy
  • ruohosipuli ja timjami koristeluun
  • runsas ripaus suolaa
  • vähän pippuria

Valmistusohje

Leikkaa sisäpaisti n. 0,5 cm kuutioiksi. Laita kulhoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää kulhoon korkillinen valkoviinietikkaa, soija sekä dijoninsinappi ja sekoita. Laita kylmään vetäytymään.

Valmista majoneesi yhdestä keltuaisesta, rapsiöljystä ja etikasta. Mausta suolalla.

Pilko shalottisipuli ja suolakurkku mahdollisimman hienoksi. Lisää tartar-massaan juuri ennen tarjoilua.

Asettele tartar-massa pihviksi lautaselle. Asettele keltuainen pihvin päälle. Koristele timjamilla, ruohosipulilla ja majoneesilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!