Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef: Tartarpihvi – Santun resepti

mc_eps3_tehtävä1_annos_santtu_kuvaaja_juuli_aschan_2
Julkaistu 22.02.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa valmistettiin liha-annoksia.

Ainekset

  • 100 g naudan sisäpaisti
  • 2 kpl kananmunan keltuainen
  • 30 cl valkoviinietikka
  • 20 cl soijakastike
  • 1 tl dijonsinappi
  • 15 g suolakurkku
  • ¼ shalottisipuli
  • 1 dl rapsiöljy
  • ruohosipuli ja timjami koristeluun
  • runsas ripaus suolaa
  • vähän pippuria

Valmistusohje

Leikkaa sisäpaisti n. 0,5 cm kuutioiksi. Laita kulhoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää kulhoon korkillinen valkoviinietikkaa, soija sekä dijoninsinappi ja sekoita. Laita kylmään vetäytymään.

Valmista majoneesi yhdestä keltuaisesta, rapsiöljystä ja etikasta. Mausta suolalla.

Pilko shalottisipuli ja suolakurkku mahdollisimman hienoksi. Lisää tartar-massaan juuri ennen tarjoilua.

Asettele tartar-massa pihviksi lautaselle. Asettele keltuainen pihvin päälle. Koristele timjamilla, ruohosipulilla ja majoneesilla.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef