MasterChef: Tartarpihvi – Santun resepti
MasterChef Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa valmistettiin liha-annoksia.
Ainekset
- 100 g naudan sisäpaisti
- 2 kpl kananmunan keltuainen
- 30 cl valkoviinietikka
- 20 cl soijakastike
- 1 tl dijonsinappi
- 15 g suolakurkku
- ¼ shalottisipuli
- 1 dl rapsiöljy
- ruohosipuli ja timjami koristeluun
- runsas ripaus suolaa
- vähän pippuria
Valmistusohje
Leikkaa sisäpaisti n. 0,5 cm kuutioiksi. Laita kulhoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää kulhoon korkillinen valkoviinietikkaa, soija sekä dijoninsinappi ja sekoita. Laita kylmään vetäytymään.
Valmista majoneesi yhdestä keltuaisesta, rapsiöljystä ja etikasta. Mausta suolalla.
Pilko shalottisipuli ja suolakurkku mahdollisimman hienoksi. Lisää tartar-massaan juuri ennen tarjoilua.
Asettele tartar-massa pihviksi lautaselle. Asettele keltuainen pihvin päälle. Koristele timjamilla, ruohosipulilla ja majoneesilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku