MasterChef: Klassinen ulkofile tartar – Joonaksen resepti
MasterChef Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa valmistettiin liha-annoksia.
Ainekset
- 150 g naudan ulkofilettä
- 40 g kaprista
- 60 g salottisipulia
- 15 g sitruunankuorta
- 5 g ruohosipulia
- 2 rkl väkiviinaetikkaa
- 2 rkl sokeria
- 2 tl sinapinsiemeniä
- 1 kananmuna
- Runsas ripaus sormisuolaa
Valmistusohje
Hienonna naudan ulkofile samansuuruisiksi kuutioiksi. Hienonna salottisipuli ja kapris.
Sekoita liha, sipuli ja kapris keskenään massaksi, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada väkiviinaetikka ja sokeri pieneen kattilaan, lisää sinapinsiemenet.
Muodosta lihamassa pyöreäksi kiekoksi lautaselle ja tee keskelle pieni syvennys. Erittele kananmuna ja laita keltuainen lihamassan päälle
Koristele sitruunankuorella ja pilkotulla ruohosipulilla. Lisää päälle sormisuolaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"