MasterChef: Kuhaa ja kukkakaalia – Sininen joukkue

MasterChef_Suomi_2023_eps8_annos_SINISET_kuva_juuli_aschan_PÄÄRUOKA_02

MasterChef Suomi -kauden kahdeksannessa jaksossa valmistettiin kolmen ruokalajin menu.

Ainekset

  • 1 kpl Kuha
  • 1 kpl Kukkakaali
  • 2 dl Kalalientä
  • 1 Sipuli
  • 20 g Siian mätiä
  • ½ pnt Ruohosipulia
  • 200 g Voita
  • ½ prk Ranskankermaa
  • 3 dl Erilaisia yrttejä
  • 1-2-3 liemi (1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria, 3 osaa vettä)

Valmistusohje

Kukkakaalipyree: Freesaa kukkakaalit voissa. Lisää vettä ja keitä kypsiksi. Blendaa ja lisää voita ja ranskankermaa. Tarkista suola.

Leikkaa kukkakaalin varsi mandoliinilla ja laita pikkelöitymään 1-2-3 liemeen. 

Ryöppää kukkakaalin nuput nopeasti ja grillaa pintaan kaunis väri. Grillaa kuhafileet nahkapuoli alaspäin.

Lisää 2 dl kalalientä tehosekoitimeen ja poraa noin 50-70g voita. Lisää veitsen kärjellä erittäin varovasti xanthan-jauhetta ja tarkista rakenne. Mausta suolalla sekä sitruunalla ja nostele valmiiseen kastikkeeseen siianmäti ja leikattu ruhosipuli.

Yrttisalaatti: kerää erilaisia mikroyrttejä ja mausta etikalla, ja oliiviöljyllä. Lisää suolaa tarvittaessa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.