MasterChef: Sardelli-sipulirisotto – Teemu I:n resepti
MasterChef Suomi -sarjan neljännessä jaksossa inspiroiduttiin Italiasta.
Ainekset
- 3 kpl sardellit
- 2 isoa sipulia
- 100 g arborio riisi
- 0.8 l kasvislientä
- 2 dl parmesan
- 1 dl voita
- 1 dl valkoviini
Valmistusohje
Valmista kasvisliemi tai keitä valmis.
Paahda sipuleita uunissa n. 25min. Pilko sipuli, raasta parmesa, sitruunan kuori.
Freesaa sipulit pannulla.
Lisää riisi pannule ja pyörittele minuutti/pari. Lisää viini ja kiehauta.
Lisää kuuma kasvisliemi ja sekoita koko ajan. Kun risotto on todella löysää ja riisi napakan kypsää ota pois pannulta.
Lisää voi ja parmesan. Pleittaa lautaselle, laita sardellifileet ja salvialehden sekä sitruunan kuori.
Viimeistele pienellä lorauksella sitruunanmehua ja mustapippuria. Nauti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät