MasterChef: Sardelli-sipulirisotto – Teemu I:n resepti

mc_eps4_annos_teemu_i_kuvaaja_juuli_aschan_2

MasterChef Suomi -sarjan neljännessä jaksossa inspiroiduttiin Italiasta.

Ainekset

  • 3 kpl sardellit
  • 2 isoa sipulia
  • 100 g arborio riisi
  • 0.8 l kasvislientä
  • 2 dl parmesan
  • 1 dl voita
  • 1 dl valkoviini

Valmistusohje

Valmista kasvisliemi tai keitä valmis.

Paahda sipuleita uunissa n. 25min.  Pilko sipuli, raasta parmesa, sitruunan kuori.

Freesaa sipulit pannulla.

Lisää riisi pannule ja pyörittele minuutti/pari. Lisää viini ja kiehauta.

Lisää kuuma kasvisliemi ja sekoita koko ajan. Kun risotto on todella löysää ja riisi napakan kypsää ota pois pannulta.

Lisää voi ja parmesan. Pleittaa lautaselle, laita sardellifileet ja salvialehden sekä sitruunan kuori.

Viimeistele pienellä lorauksella sitruunanmehua ja mustapippuria. Nauti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.