MasterChef: Tartar ja palsternakkasipsi – Ollin resepti
MasterChef Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa valmistettiin liha-annoksia.
Ainekset
- 100 g naudan paisti
- 1,5 g suola
- mustapippuri myllystä
- 15 kpl kapris
- 1/2 suolakurkku
- ripaus savupaprika
- 1 rkl tumma balsamico
- rakuuna
Savustettu keltuainen
- 1 kpl kananmunan keltuainen
- savua
- suolaa
Palsternakkasipsi
- palsternakka
- suola
- frittiöljy
Valmistusohje
Leikkaa liha ohueksi massaksi, leikkaa muu pieneksi paloiksi. Mausta seos reseptin aineilla.
Erottele keltuainen pieneen kippoon ja savusta kevyesti.
Leikkaa palsternakkaa mandoliinilla ohueksi ja paista rasvakeittimessä kullan ruskeaksi.
Asettele lihamassa lautaselle muotin avulla. Lisää keltuainen keskelle ja sipsit sivuun. Ripottele muutama rakuuna annoksen päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"