MasterChef: Basilika-tomaatti-jäätelö – Marinan resepti
MasterChef Suomi -sarjan viidennessä jaksossa valmistettiin jälkiruoka yrteistä.
Ainekset
- 100 g mascarponea
- 1 kananmuna
- 1 dl kuohukermaa
- 1/2 dl hienoa sokeria
- n. 1,5 dl basilikasilppua
- 1/2 kuorittu, hienonnettu tomaatti siemenet poistettuina
Kauracrunch
- 1 dl kauraryynejä
- 1 dl vehnäjauhoja
- 50 g voisulaa
- 1 dl sokeria
Valmistusohje
Jäätelömassa valmistetaan vatkaamalla ainekset monitoimikoneella tasaiseksi massaksi.Tomaatti ja basilika lisätään seokseen, ja seos kaadetaan käynnissä olevaan jäätelökoneeseen.
Kauramurutaikina vatkataan yhteen ja levitetään leivinpaperille pellille ja uuniin 200 astetta noin 15 min.
Valmis kaurakeksi rikotaan muruiksi ja asetellaan valmiiksi kulhoihin.
Kun jäätelö on valmis, pallo asetetaan kauramurujen päälle ja koristellaan sokeroiduilla basilikanlehdillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka