MasterChef: Basilika-tomaatti-jäätelö – Marinan resepti

mc_eps5_annos_marina_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan viidennessä jaksossa valmistettiin jälkiruoka yrteistä.

Ainekset

  • 100 g mascarponea
  • 1 kananmuna
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1/2 dl hienoa sokeria
  • n. 1,5 dl basilikasilppua
  • 1/2 kuorittu, hienonnettu tomaatti siemenet poistettuina

Kauracrunch

  • 1 dl kauraryynejä
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 50 g voisulaa
  • 1 dl sokeria

Valmistusohje

Jäätelömassa valmistetaan vatkaamalla ainekset monitoimikoneella tasaiseksi massaksi.Tomaatti ja basilika lisätään seokseen, ja seos kaadetaan käynnissä olevaan jäätelökoneeseen.

Kauramurutaikina vatkataan yhteen ja levitetään leivinpaperille pellille ja uuniin 200 astetta noin 15 min.

Valmis kaurakeksi rikotaan muruiksi ja asetellaan valmiiksi kulhoihin.

Kun jäätelö on valmis, pallo asetetaan kauramurujen päälle ja koristellaan sokeroiduilla basilikanlehdillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!