MasterChef: Vanilja-kampasimpukat – Ollin resepti
MasterChef Suomi -sarjan seitsemännessä jaksossa valmistettiin ei-niin-perinteinen makupari.
Ainekset
- 3 kpl Kampasimpukka
- 100 g voi
- 3 vaniljatankoa
- 1 dl valkoviinietikka
- 2 dl sokeri
- 3 dl vettä
- 5 vaniljatankoa
- 1 vihreä omena
- 1 kurkku
- pikkeliliemi
- 1 dl mascarpone
- ½ sitruuna kuori
- 1 vaniljatanko
Valmistusohje
Tee pikkeliliemi sekoittamalla aineet kattilassa ja kiehauta. Jätä jäähtymään.
Leikkaa kurkusta ja omenasta mandolinilla ohuita suikaleita ja laita pikkelöitymään
Sekoita vaniljatangot sulaneeseen voihin
Sekoita mascarpone, vanilja ja sitruuna. Jätä maustumaan
Paista kampasimpukat ruskistuneessa vaniljavoissa kuumalla pannulla
Annostele annos
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku