MasterChef: Vanilja-kampasimpukat – Ollin resepti

mc_eps7_annos_olli_kuvaaja_juuli_aschan_2

MasterChef Suomi -sarjan seitsemännessä jaksossa valmistettiin ei-niin-perinteinen makupari.

Ainekset

  • 3 kpl Kampasimpukka
  • 100 g voi
  • 3 vaniljatankoa
  • 1 dl valkoviinietikka
  • 2 dl sokeri
  • 3 dl vettä
  • 5 vaniljatankoa
  • 1 vihreä omena
  • 1 kurkku
  • pikkeliliemi
  • 1 dl mascarpone
  • ½ sitruuna kuori
  • 1 vaniljatanko

Valmistusohje

Tee pikkeliliemi sekoittamalla aineet kattilassa ja kiehauta. Jätä jäähtymään.

Leikkaa kurkusta ja omenasta mandolinilla ohuita suikaleita ja laita pikkelöitymään

Sekoita vaniljatangot sulaneeseen voihin

Sekoita mascarpone, vanilja ja sitruuna. Jätä maustumaan

Paista kampasimpukat ruskistuneessa vaniljavoissa kuumalla pannulla

Annostele annos

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.