MasterChef: Mansikkapiirakka – Ollin resepti
Julkaistu
MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.
Ainekset
- 3 dl vehnäjauho
- 100 g voi
- ½ dl sokeria
- ½ dl mascarpone
- 1 tl mustapippuri
- 2 sitruunan mehu
- 1,5dl sokeri
- 10 mansikkaa
- 50 g voi
- 2 tl Agar agar
- 1dl mascarpone
- ½ tl mustapippuria
- mansikkapölyä kuivatuista mansikoista
Valmistusohje
Sekoita taikinan aineet ja paista 200c 25min.
Purista sitruunanmehu kattilaan, lisää sokeri, kuumenna ja lisää mansikat. Aja tasaiseksi sauvasekoittimella ja lisää voi hiljattain kokoajan vatkaten.
Laita curd jäähtyneen piirakkapohjan päälle ja anna jähmettyä.
Leikkaa mansikoita koristeeksi ja laita hyytyneen kakun päälle.
Sekoita mascarponen ja mausteet ja pursota kakun päälle keoiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku