MasterChef: Romanoffin Mansikat – Marinan resepti

mc_eps8_marina_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.

Ainekset

  • 150 g tuoreita mansikoita
  • 1 dl cointreau likööriä
  • 1,5 dl sokerilientä (1,2 dl vettä ja 1 dl sokeria)
  • 1 dl mascarponea
  • 50 g tuorejuustoa
  • ripaus sokeria, lusikallinen limeä ja hienonnettua sitruunamelissaa
  • n. 100 g paahdettua mantelirouhetta
  • sitruunamelissaa koristeluun

Valmistusohje

Mansikat viipaloidaan ja jäähdytetty sokeriliemi kaadetaan mansikoiden päälle, samoin alkoholi.

Siirretään kylmään maustumaan.

Tuorejuusto ja mascarpone sekoitetaan käsin ja maustetaan sokerilla, limellä ja sitruunamelissalla.

Lautaselle sirotellaan mantelirouhetta ja pursotetaan juustomassa medaljongiksi lautaselle.

Mansikat asetellaan lusikalla annoksen päälle ja koristellaan annos mantelirouheella.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.