Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef: Romanoffin Mansikat – Marinan resepti

mc_eps8_marina_kuvaaja_juuli_aschan_1
Julkaistu 22.03.2022 20:10

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.

Ainekset

  • 150 g tuoreita mansikoita
  • 1 dl cointreau likööriä
  • 1,5 dl sokerilientä (1,2 dl vettä ja 1 dl sokeria)
  • 1 dl mascarponea
  • 50 g tuorejuustoa
  • ripaus sokeria, lusikallinen limeä ja hienonnettua sitruunamelissaa
  • n. 100 g paahdettua mantelirouhetta
  • sitruunamelissaa koristeluun

Valmistusohje

Mansikat viipaloidaan ja jäähdytetty sokeriliemi kaadetaan mansikoiden päälle, samoin alkoholi.

Siirretään kylmään maustumaan.

Tuorejuusto ja mascarpone sekoitetaan käsin ja maustetaan sokerilla, limellä ja sitruunamelissalla.

Lautaselle sirotellaan mantelirouhetta ja pursotetaan juustomassa medaljongiksi lautaselle.

Mansikat asetellaan lusikalla annoksen päälle ja koristellaan annos mantelirouheella.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef