MasterChef: Romanoffin Mansikat – Marinan resepti

mc_eps8_marina_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.

Ainekset

  • 150 g tuoreita mansikoita
  • 1 dl cointreau likööriä
  • 1,5 dl sokerilientä (1,2 dl vettä ja 1 dl sokeria)
  • 1 dl mascarponea
  • 50 g tuorejuustoa
  • ripaus sokeria, lusikallinen limeä ja hienonnettua sitruunamelissaa
  • n. 100 g paahdettua mantelirouhetta
  • sitruunamelissaa koristeluun

Valmistusohje

Mansikat viipaloidaan ja jäähdytetty sokeriliemi kaadetaan mansikoiden päälle, samoin alkoholi.

Siirretään kylmään maustumaan.

Tuorejuusto ja mascarpone sekoitetaan käsin ja maustetaan sokerilla, limellä ja sitruunamelissalla.

Lautaselle sirotellaan mantelirouhetta ja pursotetaan juustomassa medaljongiksi lautaselle.

Mansikat asetellaan lusikalla annoksen päälle ja koristellaan annos mantelirouheella.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!