MasterChef: Minttujäätelöä ja sitruunamelissa-kakkua – Petra S:n resepti
MasterChef Suomi -sarjan viidennessä jaksossa valmistettiin jälkiruoka yrteistä.
Ainekset
- 2,5 dl Kerma
- 2,5 dl Täysmaito
- 0,7 dl Sokeri
- ½ ruukkua aasialaista minttua
- 6 kpl Kananmunan keltuaisia
- 2 dl Vehnäjauhoja
- 100 g Voita
- 3 kpl Kananmunia
- 1 tl Leivinjauhetta
- 1 sitruunan kuori
Valmistusohje
Valmista jäätelömassa. Kiehauta kerma, maito ja sokeri ja lisää joukkoon minttu
Riko keltuaisista rakenne
Siivilöi kuuma neste ja sekoita keltuaisten kanssa ja laita jäähtymään
Valmista kakku. Sekoita kananmunat, sokeri ja voi kuohkeaksi.
Lisää kuivat aineet sekaan, laita taikina annosvuokiin ja laita uuniin 180 asteeseen, kunnes kypsä.
Kuivata yrttejä mikrossa 1,5 minuuttia.
Kokoa annos lautaselle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku