MasterChef: Minttujäätelöä ja sitruunamelissa-kakkua – Petra S:n resepti

mc_eps5_annos_petra_s_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan viidennessä jaksossa valmistettiin jälkiruoka yrteistä.

Ainekset

  • 2,5 dl Kerma
  • 2,5 dl Täysmaito
  • 0,7 dl Sokeri
  • ½ ruukkua aasialaista minttua
  • 6 kpl Kananmunan keltuaisia
  • 2 dl Vehnäjauhoja
  • 100 g Voita
  • 3 kpl Kananmunia
  • 1 tl Leivinjauhetta
  • 1 sitruunan kuori

Valmistusohje

Valmista jäätelömassa. Kiehauta kerma, maito ja sokeri ja lisää joukkoon minttu

Riko keltuaisista rakenne

Siivilöi kuuma neste ja sekoita keltuaisten kanssa ja laita jäähtymään

Valmista kakku. Sekoita kananmunat, sokeri ja voi kuohkeaksi.

Lisää kuivat aineet sekaan, laita taikina annosvuokiin ja laita uuniin 180 asteeseen, kunnes kypsä.

Kuivata yrttejä mikrossa 1,5 minuuttia.

Kokoa annos lautaselle.


Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.