MasterChef: Kermainen sipuliperunakeitto – Tiian resepti
MasterChef Suomi -sarjan toisessa jaksossa toisinnettiin annoksia tuomareiden Helena Puolakan, Henri Alénin ja Kape Aihisen lempiannoksista.
Ainekset
- n. 500g sipulia
- 5-6 perunaa
- 3 rkl voita
- 5 dl kermaa
- 2 dl täysmaitoa
- 2 rkl etikkaa
- 200 g jauhoja
- 0,5 tl leivinjauhetta
Valmistusohje
Kuullota sipuleita voissa, kun pehmentyneet ota pieni määrä talteen leipästä varten.
Lisää perunanpalaset ja kuullota vielä hetki. Lisää valkoviinietikka. Lisää vettä ja anna kiehua hetken pienessä määrässä vettä, kun se kiehunut pois, lisää kermaa pikkuhiljaa ja keitä perunat kypsäksi.
Lisää leivinjauhe jauhoihin ja vettä. Lisää kuullotetut pilkotut sipulit. Lisää jauhoja kunnes taikina on sopivaa. Paista noin 20min 200 asteessa, tai kunnes saanut hieman väriä.
Mausta peruna/sipuli/kermaseos oman maun mukaan suolalla ja pippurilla. Soseuta keitto.
Paahda herkkutatin siivuja ja sipulin siivuja toholla. Lisää ne sosekeiton päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku