MasterChef: Kermainen sipuliperunakeitto – Tiian resepti

mc_eps2_tehtävä1_annos_tiia_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan toisessa jaksossa toisinnettiin annoksia tuomareiden Helena Puolakan, Henri Alénin ja Kape Aihisen lempiannoksista.

Ainekset

  • n. 500g sipulia
  • 5-6 perunaa
  • 3 rkl voita
  • 5 dl kermaa
  • 2 dl täysmaitoa
  • 2 rkl etikkaa
  • 200 g jauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta

Valmistusohje

Kuullota sipuleita voissa, kun pehmentyneet ota pieni määrä talteen leipästä varten.

Lisää perunanpalaset ja kuullota vielä hetki. Lisää valkoviinietikka. Lisää vettä ja anna kiehua hetken pienessä määrässä vettä, kun se kiehunut pois, lisää kermaa pikkuhiljaa ja keitä perunat kypsäksi.

Lisää leivinjauhe jauhoihin ja vettä. Lisää kuullotetut pilkotut sipulit. Lisää jauhoja kunnes taikina on sopivaa. Paista noin 20min 200 asteessa, tai kunnes saanut hieman väriä.

Mausta peruna/sipuli/kermaseos oman maun mukaan suolalla ja pippurilla. Soseuta keitto.

Paahda herkkutatin siivuja ja sipulin siivuja toholla. Lisää ne sosekeiton päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.