MasterChef: Musikkalohi – Jennyn resepti
MasterChef Suomi -sarjan 10. jaksossa kilpailijat valmistavat suomalaisten eniten käyttämistä raaka-aineista MasterChef-tasoisen lounaan.
Ainekset
- pussi pakastemustikoita
- etikkaa
- hunajaa
- 400 g kirjolohta
- nippu tilliä
- 1 sitruuna
- muutama peruna
- 100 g turkkilaista jugurttia
- 1 dl kuohukermaa
- mausteet maun mukaan
- suolaa ja pippuria
- ruisleipää
- öljyä
Valmistusohje
Lämmitä uuni 210 asteeseen, halkaise perunat ja hiero pintaan öljyä ja suolaa. Paahda perunoita 13-15min, kunnes kypsiä ja kauniin värisiä.
Laita mustikat kattilaan, lisää hunajaa ja etikkaa. Levitä seos kalan päälle ja anna maustua 30min. Pyyhi mustikat pois. Paista lohi voissa ja lisää suolaa pintaan.
Vispaa kerma toisessa kulhossa, ja sekoita jugurtti, hunajaa, sitruunan kuorta ja mehua, reilusti suolaa ja mustapippuria sekä pieneksi hakattu tilli keskenään. Sekoita kerma seoksen joukkoon ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa lisää sitruunaa ja suolaa.
Kuutioi kurkut, lisää tilliä, 2rkl etikkaa ja 1 rkl hunajaa. Sekoita ja annan tekeytyä ainakin 10 min.
Paahda kylkeen ruisleipäviipale.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku