MasterChef: Savustettu kalakeitto – Tiian resepti
MasterChef Suomi -sarjan ensimmäisessä jaksossa tuli valmistaa oman keittokirjan kansiannos.
Ainekset
- n. 100g kirjolohta
- 5 pientä perunaa
- 2 porkkanaa
- 1 fenkoli
- 2 lyhyttä varsisellerin vartta
- kalalientä siten että kasvikset peittyy juuri ja juuri
- n. 1dl kerma
- valkopippuria ja suolaa oman maun mukaan
- 1 puntti tilliä
- n. 1,5 dl mietoa öljyä
- n. 2 rkl sitruunan mehua
Valmistusohje
Pilko kasvikset pieneksi ja niiden kuulotus öljyssä.
Kun kuullottunut, lisää kalaliemi, keitä hiljalleen, kun valmiit lisää kerma ja hieman sitruunaa, suolaa ja valkopippuria.
Kala savustumaan, kun savustunut kypsennä kala toholla.
Tilli kulhoon, öljy sekaan ja sauvasekoittimella sekaisin. Suola ja sitruunanmehu maun mukaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"