MasterChef: Paistetut muikut ja perunaa kahdella tapaa – Ellan resepti

mc_eps2_tehtävä1_annos_ella_kuvaaja_juuli_aschan_2

MasterChef Suomi -sarjan toisessa jaksossa toisinnettiin annoksia tuomareiden Helena Puolakan, Henri Alénin ja Kape Aihisen lempiannoksista.

Ainekset

  • 6 perunaa
  • 2 sipulia
  • 4 muikkua
  • 3 kananmunaa
  • noin 1 dl jauhoja
  • loraus viinietikkaa
  • voita paistamiseen
  • 1 rkl sokeria

Valmistusohje

Raasta 4 perunaa ja kuivaa, sekoita noin desi venhäjauhoja perunoiden sekaan ja sitten 2 kananmunaa

Leikkaa 2 perunaa mandoliinilla ohuiksi sipseiksi, huuhtele pois tärkkelys ja kuivaa. Frittaa perunat 180 asteisessa öljyssä kunnes ne saavat väriä. kaada ritilälle jäähtymään.

Pilko sipulit. kuumenna pannulla voita ja lisää sipulit, sokeri ja etikka, paista kunnes karamellisoituneet.

Paista röstejä voissa, molemmilta puolilta kullanruskeiksi

Leivitä muikut ensin jauhoissa, sitten vatkatussa munassa ja vielä jauhoissa, paista voissa rapeiksi

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.