MasterChef Suomi: Suppilovahverorisotto, Janin resepti

MasterChef23_EPS04_annos_JAN_kuva_juuli_aschan_sveins_8563

MasterChef Suomi -sarjan seitsemännessä jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa annos mysteeriboksin sisällöstä.

Ainekset

  • 2 dl risottoriisiä
  • 1 l vettä
  • 50 g kuivattuja suppilovahveroita
  • 25 g manteleita
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 50 g voita
  • ½ dl kermaa
  • Hyppysellinen sahramia
  • Hienoa merisuolaa
  • Mustapippuria

Valmistusohje

Laita kuivatut suppilovahverot likoamaan 1 l vettä, lisää 2 tl suolaa anna tekeytyä 15 minuuttia. Siivilöi liemi talteen, sekoita joukkoon pieni hyppysellinen sahramia. Jaa liotetut sienet kahteen osaan. Toiset menee risoton päälle voissa paistettuna (mausta suolalla ja mustapippurilla) ja toiset risoton sekaan. 

Kuullota risottoriisit voissa. Lisää 1 rkl valkoviinietikkaa. Lisää sienilientä pienissä erissä koko ajan sekoittaen (n.20-30min).

Paahda mantelit kuivalla pannulla ja murskaa morttelissa hienoksi. 

Kun risottoriisi on melkein kypsää lisää joukkoon murskatut mantelit (jätä osa koristeluun), puolet sienistä, voi ja kerma. Sekoita ainekset hyvin keskenään. Lisää päälle paistetut sienet ja hieman mantelimurua.

Tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.