Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Suppilovahverorisotto, Janin resepti

MasterChef23_EPS04_annos_JAN_kuva_juuli_aschan_sveins_8563
Julkaistu 19.03.2024 20:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan seitsemännessä jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa annos mysteeriboksin sisällöstä.

Ainekset

  • 2 dl risottoriisiä
  • 1 l vettä
  • 50 g kuivattuja suppilovahveroita
  • 25 g manteleita
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 50 g voita
  • ½ dl kermaa
  • Hyppysellinen sahramia
  • Hienoa merisuolaa
  • Mustapippuria

Valmistusohje

Laita kuivatut suppilovahverot likoamaan 1 l vettä, lisää 2 tl suolaa anna tekeytyä 15 minuuttia. Siivilöi liemi talteen, sekoita joukkoon pieni hyppysellinen sahramia. Jaa liotetut sienet kahteen osaan. Toiset menee risoton päälle voissa paistettuna (mausta suolalla ja mustapippurilla) ja toiset risoton sekaan. 

Kuullota risottoriisit voissa. Lisää 1 rkl valkoviinietikkaa. Lisää sienilientä pienissä erissä koko ajan sekoittaen (n.20-30min).

Paahda mantelit kuivalla pannulla ja murskaa morttelissa hienoksi. 

Kun risottoriisi on melkein kypsää lisää joukkoon murskatut mantelit (jätä osa koristeluun), puolet sienistä, voi ja kerma. Sekoita ainekset hyvin keskenään. Lisää päälle paistetut sienet ja hieman mantelimurua.

Tarjoile.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit