MasterChef Suomi: Suppilovahverorisotto, Janin resepti

MasterChef23_EPS04_annos_JAN_kuva_juuli_aschan_sveins_8563

MasterChef Suomi -sarjan seitsemännessä jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa annos mysteeriboksin sisällöstä.

Ainekset

  • 2 dl risottoriisiä
  • 1 l vettä
  • 50 g kuivattuja suppilovahveroita
  • 25 g manteleita
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 50 g voita
  • ½ dl kermaa
  • Hyppysellinen sahramia
  • Hienoa merisuolaa
  • Mustapippuria

Valmistusohje

Laita kuivatut suppilovahverot likoamaan 1 l vettä, lisää 2 tl suolaa anna tekeytyä 15 minuuttia. Siivilöi liemi talteen, sekoita joukkoon pieni hyppysellinen sahramia. Jaa liotetut sienet kahteen osaan. Toiset menee risoton päälle voissa paistettuna (mausta suolalla ja mustapippurilla) ja toiset risoton sekaan. 

Kuullota risottoriisit voissa. Lisää 1 rkl valkoviinietikkaa. Lisää sienilientä pienissä erissä koko ajan sekoittaen (n.20-30min).

Paahda mantelit kuivalla pannulla ja murskaa morttelissa hienoksi. 

Kun risottoriisi on melkein kypsää lisää joukkoon murskatut mantelit (jätä osa koristeluun), puolet sienistä, voi ja kerma. Sekoita ainekset hyvin keskenään. Lisää päälle paistetut sienet ja hieman mantelimurua.

Tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!