MasterChef: Korean Chicken – Ollin resepti
MasterChef Suomi -sarjan 11. jaksossa kilpailijoiden mysteeriboxista paljastuu 90 minuuttia aikaa, jonka kilpailijat saavat itse jakaa kahdelle kokkauskierrokselle.
Ainekset
- Kanankoipia tai siipiä
- 500 g maustamatonta jugurttia
- suolaa
- 1,5 dl maissijauho
- 1,5 dl vehnäjauho
- ½ dl sesamöljy
- 2 kevätsipulia
- ½ dl valkoviinietikka
- 10 cm pala inkivääriä raastettuna
- 3 rkl gocjuchang
- ½ dl mirin
- ½ dl valkoviinietikka
- ½ dl valkoviini
- suola
- 1 dl valkoviinietikka
- 2 dl sokeri
- 3 dl vettä
- 2 porkkanaa
- 1 kurkku
- 1 jalopeno
Valmistusohje
Laita kanat jugurriin marinoitumaan 15min. pyörittele jauhoseoksessa ennen friteeraamista. Ensin 12-15min 150c öljyssä. Toisen kerran 195c öljy 3-5min kunnes hyvä väri.
Laita kaikki ainekset pannulle ja anna hautua kastikkeen kunnes sticky ja maut kohdillaan. Kaada valmiiden kanojen päälle.
Valmista 1-2-3 liemi. Leikkaa vihannekset ja laita marinoitumaan.
Koristele sipulirenkailla ja sesam siemenillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka