MasterChef: Kanaa ja appelsiinia – Matiaksen resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps1_annos_Matias_kuva_juuli_aschan_004

MasterChef Suomi -kauden starttijaksossa tehtiin annos mysteeriboksin sisällöstä.

Ainekset

  • 1 Kana
  • 1 l Vettä
  • 2 kpl Appelsiineja
  • 1 Chili
  • 2 kpl Tomaatteja
  • 1 pnt Meiramia
  • 1/2pnt Minttua
  • 100 g Voita
  • 0,5 dl Etikkaa
  • 1 dl Sokeria
  • 1,5 dl Vettä

Valmistusohje

Leikkaa kanasta rintafileet ja paista kanan luihin ja rankaan runsas väri grillissä. Siirrä kattilaan

Vakuumoi kanan rintafileet, voin ja meiramin kanssa. Hauduta sirkulaattorissa 65C 40min.

Lisää 1l vettä paahtuneiden luiden päälle, keitä kasaan.

Pikkelöi chili 1-2-3 -liemessä (1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä)

Poista tomaateista siemenet ja lisää sekaan grillattua appelsiinia, minttua ja pikkelöityä chiliä.

Mausta suolalla, pippurilla ja etikalla.

Poraa kanaliemen sekaan sauvasekoittimella 100g voita. Lisää appelsiininmehua. Tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!