MasterChef: Kanaa ja appelsiinia – Matiaksen resepti
MasterChef Suomi -kauden starttijaksossa tehtiin annos mysteeriboksin sisällöstä.
Ainekset
- 1 Kana
- 1 l Vettä
- 2 kpl Appelsiineja
- 1 Chili
- 2 kpl Tomaatteja
- 1 pnt Meiramia
- 1/2pnt Minttua
- 100 g Voita
- 0,5 dl Etikkaa
- 1 dl Sokeria
- 1,5 dl Vettä
Valmistusohje
Leikkaa kanasta rintafileet ja paista kanan luihin ja rankaan runsas väri grillissä. Siirrä kattilaan
Vakuumoi kanan rintafileet, voin ja meiramin kanssa. Hauduta sirkulaattorissa 65C 40min.
Lisää 1l vettä paahtuneiden luiden päälle, keitä kasaan.
Pikkelöi chili 1-2-3 -liemessä (1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä)
Poista tomaateista siemenet ja lisää sekaan grillattua appelsiinia, minttua ja pikkelöityä chiliä.
Mausta suolalla, pippurilla ja etikalla.
Poraa kanaliemen sekaan sauvasekoittimella 100g voita. Lisää appelsiininmehua. Tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"