MasterChef: Kukkakaalia kolmella tapaa ja oliivia – Tiian resepti
MasterChef Suomi -sarjan seitsemännessä jaksossa valmistettiin ei-niin-perinteinen makupari.
Ainekset
- 1-2 kukkakaalia
- n. 2dl oliiveja
- 50 g voita
- n. 2rkl vaahterasiirapia
- n. 0.5dl kermaa
- 0,5 dl pähkinöitä
- 2 dl vettä
- 1 dl valkoviinietikkaa
- 0.5 dl sokeria
- 1 tl sinapinsiemeniä
- 1 kanelitanko
- suolaa ja pippuria maun mukaan
Valmistusohje
Pilko oliivit pineksi ja kuivata uunissa kunnes ”rapisee”.
Pikkeliliemen kiehautus, pilko sinne pieniä kukkakaalin kukintoja ja hyvän näköisiä lehtiä.
Tee kukkakaalista ”pihvit” mausta suolalla, pippurilla ja vaahterasiirapilla, laita uuniin pehnemään, kun pehmeitä paita vielä pannulla ”pihviin” rapea pinta.
Laita oliivit cutteriin ja sekoita tasaiseksi massaksi, mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla.
Laita kukkakaalin kukintoja myös suolalla maustettuun kiehuvaan veteen, kun pehmeitä plendaa tasaiseksi ja mausta kermalla ja suolalla.
Pilko pähkinät ja kuullota voissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa