MasterChef: Kukkakaalia kolmella tapaa ja oliivia – Tiian resepti

mc_eps7_annos_tiia_kuvaaja_juuli_aschan_2

MasterChef Suomi -sarjan seitsemännessä jaksossa valmistettiin ei-niin-perinteinen makupari.

Ainekset

  • 1-2 kukkakaalia
  • n. 2dl oliiveja
  • 50 g voita
  • n. 2rkl vaahterasiirapia
  • n. 0.5dl kermaa
  • 0,5 dl pähkinöitä
  • 2 dl vettä
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 0.5 dl sokeria
  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • 1 kanelitanko
  • suolaa ja pippuria maun mukaan

Valmistusohje

Pilko oliivit pineksi ja kuivata uunissa kunnes ”rapisee”.

Pikkeliliemen kiehautus, pilko sinne pieniä kukkakaalin kukintoja ja hyvän näköisiä lehtiä.

Tee kukkakaalista ”pihvit” mausta suolalla, pippurilla ja vaahterasiirapilla, laita uuniin pehnemään, kun pehmeitä paita vielä pannulla ”pihviin” rapea pinta.

Laita oliivit cutteriin ja sekoita tasaiseksi massaksi, mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla.

Laita kukkakaalin kukintoja myös suolalla maustettuun kiehuvaan veteen, kun pehmeitä plendaa tasaiseksi ja mausta kermalla ja suolalla.

Pilko pähkinät ja kuullota voissa.


Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!