MasterChef: Kanaa ja porkkanaa suolapedillä – Teemu V:n resepti

mc_eps11_kierros1_annos_teemu_v_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan 11. jaksossa kilpailijoiden mysteeriboxista paljastuu 90 minuuttia aikaa, jonka kilpailijat saavat itse jakaa kahdelle kokkauskierrokselle.

Liemi ja kananfile

  • kokonainen kana 1 kpl
  • 1 porkkana
  • 1 salottisipuli
  • 3 dl vettä
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 valkosipuli
  • 2 rkl vermuttia
  • 1 rkl voita
  • 1 dl kermaa

Porkkanat

  • pieniä porkkanoita
  • 300 g suolaa

Salaatti ja vinegret

  • 50 g salaattia
  • 50 g herneen verso
  • 1 dl oliiviöljy
  • 0,5 tl dijon sinappi
  • 1 rkl sitruunaetikka
  • hyppysellinen suolaa

Valmistusohje

Leikkaa kanasta siivet ja koivet irti, paahda vihannekset hiiligrillissä. Lisää muut liemiainekset kattilaan. Lisää paahdetut raaka-aineet. keitä kokoon liemeksi, lisää lopuksi kermaa ja voita.

Leikkaa kanan rintafileet, paista nahka rapeaksi pannulla ja siirrä uuniin kunnen sisälämpötila 65- astetta. Anna vetäytyä  ennen tarjoilua.

Sitruuna vingret lisää kaikki ainekset keskenään sekoita tasaiseksi ja pyöritä salaattiin ja herneenversoihin.

Paahda porkkanat suolapedilla 200 asteisessa uunissa 25 min tai kunnes kypsä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!