MasterChef: Kanaa ja porkkanaa suolapedillä – Teemu V:n resepti
MasterChef Suomi -sarjan 11. jaksossa kilpailijoiden mysteeriboxista paljastuu 90 minuuttia aikaa, jonka kilpailijat saavat itse jakaa kahdelle kokkauskierrokselle.
Liemi ja kananfile
- kokonainen kana 1 kpl
- 1 porkkana
- 1 salottisipuli
- 3 dl vettä
- 2 laakerinlehteä
- 1 valkosipuli
- 2 rkl vermuttia
- 1 rkl voita
- 1 dl kermaa
Porkkanat
- pieniä porkkanoita
- 300 g suolaa
Salaatti ja vinegret
- 50 g salaattia
- 50 g herneen verso
- 1 dl oliiviöljy
- 0,5 tl dijon sinappi
- 1 rkl sitruunaetikka
- hyppysellinen suolaa
Valmistusohje
Leikkaa kanasta siivet ja koivet irti, paahda vihannekset hiiligrillissä. Lisää muut liemiainekset kattilaan. Lisää paahdetut raaka-aineet. keitä kokoon liemeksi, lisää lopuksi kermaa ja voita.
Leikkaa kanan rintafileet, paista nahka rapeaksi pannulla ja siirrä uuniin kunnen sisälämpötila 65- astetta. Anna vetäytyä ennen tarjoilua.
Sitruuna vingret lisää kaikki ainekset keskenään sekoita tasaiseksi ja pyöritä salaattiin ja herneenversoihin.
Paahda porkkanat suolapedilla 200 asteisessa uunissa 25 min tai kunnes kypsä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa