Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef: Kanaa ja porkkanaa suolapedillä – Teemu V:n resepti

mc_eps11_kierros1_annos_teemu_v_kuvaaja_juuli_aschan_1
Julkaistu 12.04.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 11. jaksossa kilpailijoiden mysteeriboxista paljastuu 90 minuuttia aikaa, jonka kilpailijat saavat itse jakaa kahdelle kokkauskierrokselle.

Liemi ja kananfile

  • kokonainen kana 1 kpl
  • 1 porkkana
  • 1 salottisipuli
  • 3 dl vettä
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 valkosipuli
  • 2 rkl vermuttia
  • 1 rkl voita
  • 1 dl kermaa

Porkkanat

  • pieniä porkkanoita
  • 300 g suolaa

Salaatti ja vinegret

  • 50 g salaattia
  • 50 g herneen verso
  • 1 dl oliiviöljy
  • 0,5 tl dijon sinappi
  • 1 rkl sitruunaetikka
  • hyppysellinen suolaa

Valmistusohje

Leikkaa kanasta siivet ja koivet irti, paahda vihannekset hiiligrillissä. Lisää muut liemiainekset kattilaan. Lisää paahdetut raaka-aineet. keitä kokoon liemeksi, lisää lopuksi kermaa ja voita.

Leikkaa kanan rintafileet, paista nahka rapeaksi pannulla ja siirrä uuniin kunnen sisälämpötila 65- astetta. Anna vetäytyä  ennen tarjoilua.

Sitruuna vingret lisää kaikki ainekset keskenään sekoita tasaiseksi ja pyöritä salaattiin ja herneenversoihin.

Paahda porkkanat suolapedilla 200 asteisessa uunissa 25 min tai kunnes kypsä.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef