MasterChef: Maitoperunat – Petran S:n resepti
MasterChef Suomi -sarjan ensimmäisessä jaksossa tuli valmistaa oman keittokirjan kansiannos.
Ainekset
- 3 uutta perunaa
- 6 kampasimpukkaa
- 2 dl maitoa
- 25 g voita
- Pari vartta rakuunaa
- ½ punasipuli
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 4 rkl sokeria
- 50 g manteleita
- ½ punttia tilliä
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 2 rkl kirjolohen mätiä
- 1 rkl suolaa
- 0,5 tl mustapippuria
Valmistusohje
Laita perunat kiehumaan suolattuun veteen.
Valmista pikkeliliemi etikasta, sokerista ja vedestä punasipuleja varten ja laita punasipulit pikkelöitymään
Laita mantelit paahtumaan uuniin 180 asteeseen noin 15 minuutiksi.
Valmista tilliöljy silppuamalla tilli hienoksi ja laita oliiviöljyn joukkoon
Laita maito, voi ja rakuuna kattilaan ja kiehauta.
Kuivaa talouspaperilla kampasimpukat kuiviksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
Paista kampasimpukat kuumalla pannulla rypsiöljyssä pari minuuttia per puoli.
Kokoa annos ja viimeistele tilliöljyllä ja kirjolohen mädillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka