MasterChef: Porkkanaa ja omenaa – Vihreän joukkueen resepti
MasterChef Suomi: Professionals -kauden toisessa jaksossa tehtävänä oli valmistaa kolmen ruokalajin vegaaninen menu.
Ainekset
- 2 kpl porkkanaa
- Suolaa
- 2-3 oksaa rosmariinia
- 1dl jaloviinaa
- 2 dl sokeria
- 3 dl vegaanista jugurttia
- 2 kpl omenaa
- 150 g mantelia
- 4 g agar agaria
- 0,5 dl omenaviinietikkaa
- Puolikas sitruunamehu
- 3 dl porkkanamehua
Valmistusohje
Aloita tekemällä porkkana geeli. Keitä porkkana mehu, mausta suolalla ja rosmariinilla ja lisää agar agar. Keitä hetki ja laita pellille jäähtymään.
Savusta savustus koneella vegaaninen jugurtti ja anna sen olla kelmun alla noin 30min.
Keitä porkkanat suolavedessä niin, että niihin jää vielä purutuntumaa. Tee samalla jaloviina glace yhdistämällä sokeri, jaloviina, omenaviinietikka ja vähän vettä maun mukaan.
Paahda mantelit uunissa 200 C kullanruskeiksi ja aja cutterissa pieneksi.
Vedä omenat pallon muotoisiksi pallomuotilla, glaseeraa jalovina glacessa ja pyöräytä manteli murussa.
Kokoa annos haluamallasi tavalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka