MasterChef: Rapu-Ravioli ja valkoviinikastike – Matiaksen resepti
MasterChef Suomi -kauden kolmannessa jaksossa vietettiin rapujuhlia.
Raaka-aineet
- 1 prk Jokirapuja suolaliemessä
- 100g 00 jauhoja
- 4 kpl Keltuaista
- 5 kpl Ravun kuoria
- 50g Voita
- ½ Purkki Ricotta
- 2 dl Valkoviiniä
- 1 pnt Tilliä
- 1 pnt Ruohosipulia
Valmistusohje
Valmista pastataikina lisäämällä 100g jauhoja kulhoon ja joukkoon 4 keltuaista. Siirrä jääkaappiin tekeytymään.
Hienonna jokiravut, lisää joukkoon tilli ruohosipuli ja ricotta. Mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää ½ pulloa valkoviiniä salottisipulin fenkolin ja rapukuorien kanssa kattilaan. Keitä kasaan. Lisää 2dl kermaa ja keitä noin puoleen. Poraa sauvasekoittimella voita n.50g. Mausta sitruunanmehulla.
Täytä raviolit ricotta-rapu täytteellä, ja keitä noin 3min suolatussa vedessä. Tarjoile raviolit kastikkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"