MasterChef: Rapukakkua ja Piimäkastiketta – Kristiinan resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps3_annos_Kristiina_kuva_juuli_aschan_002

MasterChef Suomi -kauden kolmannessa jaksossa vietettiin rapujuhlia.

Raaka-aineet

  • 100 g Ravunlihaa
  • 1 kpl Iso salottisipuli
  • Tilliä
  • 1 kpl Kananmuna
  • Pankojauhoja
  • Suolaa
  • Mustapippuria

Piimäkastike

  • 2 dl Piimää
  • Puolikkaan sitruunan mehu
  • Suolaa
  • Sokeria

Tilliöljy

  • 1 dl Rypsiöljyä
  • 100 g Tilliä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Syötäviä kukkia (koristeeksi)

Valmistusohje

Hienonna ja kuullota sipuli voissa. Hienonna ravunliha. 

Sekoita massan ainekset kulhossa. Rapu, sipulit, muna, pankojauhot, suola, pippuri ja tilli. Muotoile massa ja paista pannulla kypsäksi.

Valmista piimäkastike sekoittamalla piimä, sitruunamehu, sokeri ja suola. 

Lisää tilliöljyn ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. 

Sekoita piimäkastike ja tilliöljy kevyesti keskenään. Koristele annos kukilla. 

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!