MasterChef: Rapukakkua ja Piimäkastiketta – Kristiinan resepti
MasterChef Suomi -kauden kolmannessa jaksossa vietettiin rapujuhlia.
Raaka-aineet
- 100 g Ravunlihaa
- 1 kpl Iso salottisipuli
- Tilliä
- 1 kpl Kananmuna
- Pankojauhoja
- Suolaa
- Mustapippuria
Piimäkastike
- 2 dl Piimää
- Puolikkaan sitruunan mehu
- Suolaa
- Sokeria
Tilliöljy
- 1 dl Rypsiöljyä
- 100 g Tilliä
- Suolaa
- Mustapippuria
- Syötäviä kukkia (koristeeksi)
Valmistusohje
Hienonna ja kuullota sipuli voissa. Hienonna ravunliha.
Sekoita massan ainekset kulhossa. Rapu, sipulit, muna, pankojauhot, suola, pippuri ja tilli. Muotoile massa ja paista pannulla kypsäksi.
Valmista piimäkastike sekoittamalla piimä, sitruunamehu, sokeri ja suola.
Lisää tilliöljyn ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi.
Sekoita piimäkastike ja tilliöljy kevyesti keskenään. Koristele annos kukilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"