MasterChef: Siikaa, Broccolinia ja Beurre blanc – Pietarin resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps14_annos_PIETARI_kuva_juuli_aschan_003

MasterChef Suomi -kauden viimeisessä jaksossa valmistettiin kaksi ruokalajia.

Ainekset

  • 1 kpl Siika
  • 6 kpl Broccolinia
  • 2 kpl Sitruuna
  • 2 Siivua serranon kinkkua
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • 250 g Voita
  • 0,5 dl Shamppanjaetikka
  • 3 dl Shamppanjaa
  • 1 pnt Basilikaa
  • 2 dl Rypsiöljy

Valmistusohje

Lisää kattilaan pieneksi pilkottu salottisipuli kattilaan shamppanjan sekä etikan kanssa ja anna redusoitua noin neljäsosaan. Ota pois liedeltä ja anna jäähtyä. Lisää voi kastikkeeseen pienissä osissa kokoajan vispaten. 

Kypsennä nahattomat siikafileet n. 70c ruskistetussa voissa confit menetelmällä, kunnes siian sisälämpö on 47c. Ota fileet pois ja tohota kaunis pinta.

Grillaa broccolinit hiiligrillissä. Pyörittele oliiviöljyssä, sitruunamehussa ja mausta suolalla, pippurilla sekä rapeaksi paistetulla serrano-kinkulla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!