MasterChef: Siikaa, Broccolinia ja Beurre blanc – Pietarin resepti
MasterChef Suomi -kauden viimeisessä jaksossa valmistettiin kaksi ruokalajia.
Ainekset
- 1 kpl Siika
- 6 kpl Broccolinia
- 2 kpl Sitruuna
- 2 Siivua serranon kinkkua
- Oliiviöljyä
- Suolaa
- Mustapippuria
- 250 g Voita
- 0,5 dl Shamppanjaetikka
- 3 dl Shamppanjaa
- 1 pnt Basilikaa
- 2 dl Rypsiöljy
Valmistusohje
Lisää kattilaan pieneksi pilkottu salottisipuli kattilaan shamppanjan sekä etikan kanssa ja anna redusoitua noin neljäsosaan. Ota pois liedeltä ja anna jäähtyä. Lisää voi kastikkeeseen pienissä osissa kokoajan vispaten.
Kypsennä nahattomat siikafileet n. 70c ruskistetussa voissa confit menetelmällä, kunnes siian sisälämpö on 47c. Ota fileet pois ja tohota kaunis pinta.
Grillaa broccolinit hiiligrillissä. Pyörittele oliiviöljyssä, sitruunamehussa ja mausta suolalla, pippurilla sekä rapeaksi paistetulla serrano-kinkulla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku