MasterChef: Perunalettu rapumoussella – Jonin resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps3_annos_Joni_kuva_juuli_aschan_001

MasterChef Suomi -kauden kolmannessa jaksossa vietettiin rapujuhlia.

Perunalettu

  • 2 dl Maitoa
  • 2 Kananmunaa
  • 3 dl Vehnäjauhoja
  • 300 g Perunoita
  • Suolaa
  • Voita paistamiseen

Rapumousse

  • 100 g Jokiravunpyrstöjä
  • 200 g Smetanaa
  • Sitruuna
  • Ruohosipulia

Valmistusohje

Vatkaa munat ja maito keskenään, lisää jauho ja suola.

Keitä perunat kypsiksi ja raasta jäähtyneet perunat massan sekaan.

Anna taikinan vetäytyä hetken aikaa ja paista blinipannulla.

Kuivaa ravut ja pilko ruohosipuli.

Vatkaa smetana vaahdoksi ja lisää ravut, ruohosipuli, sitruunan kuori ja tilkka sitruunamehua massan sekaan.

Mausta suolalla.

Tarjoile mousse perunalettujen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!