MasterChef: Perunalettu rapumoussella – Jonin resepti
MasterChef Suomi -kauden kolmannessa jaksossa vietettiin rapujuhlia.
Perunalettu
- 2 dl Maitoa
- 2 Kananmunaa
- 3 dl Vehnäjauhoja
- 300 g Perunoita
- Suolaa
- Voita paistamiseen
Rapumousse
- 100 g Jokiravunpyrstöjä
- 200 g Smetanaa
- Sitruuna
- Ruohosipulia
Valmistusohje
Vatkaa munat ja maito keskenään, lisää jauho ja suola.
Keitä perunat kypsiksi ja raasta jäähtyneet perunat massan sekaan.
Anna taikinan vetäytyä hetken aikaa ja paista blinipannulla.
Kuivaa ravut ja pilko ruohosipuli.
Vatkaa smetana vaahdoksi ja lisää ravut, ruohosipuli, sitruunan kuori ja tilkka sitruunamehua massan sekaan.
Mausta suolalla.
Tarjoile mousse perunalettujen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"