MasterChef: Sieniperunarieska – punainen joukkue

masterchef punanen keittiö

MasterChef Suomi -kauden seitsemännessä jaksossa valmistetaan herkkuja ensi-iltaan.

Perunarieska

  • 1 kg rosamunda perunoita
  • 500 g vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 60 g voita
  • 15 g suolaa

Marinoitu kaali

  • 1 keräkaali
  • 5 dl soijakastiketta
  • 1 limen mehu
  • 1 dl seesamiöljyä
  • Pala inkivääriä
  • 1 dl miriniä
  • 1 kuivattu chili
  • 5 rkl ruokosokeria
  • 1 dl vettä

Tattipyree

  • 300 g herkkutatteja
  • 1 sipuli
  • 3 kynttä valkosipulia
  • 2 rkl soijaa
  • 5 dl kermaa
  • 60 g voita

Marinoitu sieni

  • 100 g pieniä sieniä esim. shimeji
  • 2 dl kaalien marinointilientä

Valmistusohje

Aloita valmistamalla perunarieska. Kuori ja keitä perunat kypsäksi ja aja sileäksi lumeksi. Sekoita lumeen vehnäjauhot, suola ja voi, jäähdytä ja lisää kananmunat. Lisää jauhoja tarvittaessa ja sekoita kiinteäksi taikinaksi. Kauli jauhotetulla pöydällä ja stanssaa kiekkoja. Paista kuumalla pannulla hyvään väriin.

Valmista tattipyree paistamalla sieniin ja sipuleihin hyvä väri. Lisää kerma ja soija. Aja sileäksi tehosekoittimessa ja lisää samalla voi. Mausta.

Valmista marinointiliemi mittaamalla kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Pilko kaali ohueksi suikaleeksi ja renssaa sienet sopivan kokoisiksi. Kaada marinadi päälle.

Kokoa cocktailpala laittamalla alhaalta ylös rieska, tattipyree, kaali ja sieni. Koristele kultapölyllä ja ruiskukalla.

Parhaat ruokaohjelmat