MasterChef: Päivän kala – Matiaksen resepti
MasterChef Suomi: Professionals -kauden starttijaksossa tehtävänä oli valmistaa MasterChef-finaalin arvoinen annos.
Ainekset
- 4 kpl herkkusientä
- 1 kpl chili
- 1 kpl shalottisipuli
- 1 kpl tähtianis
- 2 kpl parmankinkkusiivua
- 1 dl öljyä
- 1 dl kalalientä
- 1 dl kanalientä
- 2 kpl fenkolia
- 1 kpl sipuli
- 0,5 dl valkoviiniä
- 1 dl kermaa
- 1 pnt ruohosipulia
- 225 g vehnäjauhoja
- 75 g voita
- 6 g tomusokeria
- 4 g suolaa
- 70 g vettä
- 1 kpl broccolini
- Puolikas romanesco
- 250 g kukkakaalia
- 250 g maitoa
- 4 g agar agaria
Valmistusohje
Pilko chili, shalottisipuli ja parmankinkku pieneksi ja hauduta tähtianiksen kanssa kullanruskeaksi. Keitä kukkakaalit maidossa kypsäksi ja aja agar agarin kanssa tehosekoittimessa sileäksi. Kaada pellille hyytymään ja stanssaa.
Sekoita yleiskoneessa jauhot, voi, sokeri ja suola. Lisää vesi ja vaivaa taikinaksi. Kauli pastakoneella ohueksi ja leikkaa muottien väliin. Paista 180c uunissa noin 20min.
Pilko kukkakaalit ja fenkolit pieneksi. Ryöppää nopeasti ja paista pannulla tartaletin täytteeksi.
Kuullota fenkolia ja sipulia pannulla. Lisää viini, kalaliemi ja kanaliemi. Keitä kasaan. Siivilöi ja lisää kerma. Keitä vielä kasaan ja suurusta tarvittaessa.
Paista kala pannulla kauniin väriseksi ja haluttuun kypsyyteen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät